Notícia

La FCEH té el Pla Estratègic d‘Esports d’Hivern com a full de ruta

Autor/a: FCEH
La nova seu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern va acollir la presentació de la nova temporada d’hivern 2012-13. El president de la FCEH, Oscar Cruz, va dirigir l’acte en què es van explicar les principals accions en les quals la FCEH està treballant.

Aquestes accions principals són: el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern, el conjunt de competicions internacionals de gel i neu que es disputaran a Catalunya al llarg de la temporada, així com els programes de tecnificació, pretecnificació i alt nivell i les novetats en les assegurances esportives de lleure la TargeNeu i Multirisc. 

Competicions de nivel a Catalunya
Les estacions d’esquí de La Molina i Espot acolliran aquest hivern tres cites internacionals molt destacades: els Campionats del Món IPC, la Copa del Món de Snowboard (totes dues a La Molina) i els Campionats del Món de Telemark a l’estació d’Espot.

Oscar Cruz ha remarcat que el Campionat del Món per a persones amb discapacitat és la cursa més important entre els Jocs Olímpics de Vancouver i Jocs Olímpics d’hivern Sochi 2014 i ha volgut fer palesa la importància d’organitzar aquestes proves: “Formar part del calendari de la FIS és molt complicat i és per això que cal subratllar l’important feina que s’està realitzant des de la FCEH i les estacions d’esquí catalanes”.
Cruz també va explicar l’èxit del preolímpic d’Hoquei Gel femení celebrat a Barcelona a la tardor on la selecció espanyola va aconseguir la tercera plaça.

Un dels altres punts destacats, és l’imprescindible paper de la FCEH en el treball de formació d’esportistes d’elit. Hi està treballant des de la base amb els programes de tecnificació, que formen el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern. El president de la FCEH explicava que: “Des de la Candidatura Barcelona Pirineu 2022, s’està treballant molt bé i una de les potes que s’havia de reforçar eren els possibles resultats esportius. Per això, nosaltres, estem elaborant mitjançant el ‘Pla Estratègic dels Esports d’Hivern’ un full de ruta de l’esport català per a tenir en un termini de 6-8 anys esportistes catalans al més alt nivell”.
Cruz incidia en l’excel.lent resposta per part dels clubs i de les famílies la qual cosa és vital per tirar endavant i amb èxit els programes de tecnificació.

Taula presidencial
Per a poder explicar de primera mà com està funcionant aquest full de ruta, van acompanyar al president de la FCEH, l’entrenador d’homes d’esquí alpí del programa de tecnificació de la FCEH Joan Orriols, el director tècnic de l’equip d’hoquei gel del Futbol Club Barcelona Danilo Didkovsky i Edu Pubill, entrenador del Centre de la Seu d’Urgell d’esquí de fons.
Orriols, amb força anys d’experiència en el món de la competició, valorava que enguany s’està fent un canvi important als programes de tecnificació. “Gràcies al Centre de la Vall d’Aran i el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern, estem fent un salt qualitatiu per tal de consolidar els nostres esportistes”.
En l’àmbit dels esports de gel, Didkovsky, conscient que la pràctica dels esports de gel al nostre país és minoritària, recalcava la importància de treballar en les instal·lacions esportives. “Ens fan falta moltes hores d’entrenament a les pistes per a poder aconseguir esportistes d’alt nivell i arribar amb ells a participar en competicions internacionals”.

Presència d’esportistes
Pubill, actualment està treballant amb 12 esportistes d’entre 16 i 20 anys, incidia que “nosaltres tenim el Projecte Joves Olímpics juntament amb la RFEDI en què volem treballar amb els joves esportistes per arribar al més alt nivell”.
També hi van ser presents esportistes com Irene Manau, patinadora de gel de l’equip de tecnificació de la FCEH, Ton Consul, patinador de l’equip de tecnificació de la FCEH, l’esquiador de fons membre de la RFEDI Oscar Jorba i els esquiadors d’alpí de la RFEDI Pol Carreras i Xavier Salarich. El president de la FCEH, Oscar Cruz, va fer una petita presentació de tots ells i després els va passar el torn de paraula. Un per un es van anar presentant i explicant una mica als assistents què feien, a on i en quienes condicions.
Posteriorment es va procedir a un torn de preguntes, que bàsicament es van adreçar als esportistes presents i els seus programes de treball i, pel que fa a la taula, ha haver-hi molt interés per saber la situació real de la FCEH i les directrius que estan marcant el camí de la candidatura Barcelona, algunes de les quals van ser respostes per Òscar Grau, responsable de l’Oficina Tècnica de Barcelona-Pirineus 2022 que, tot i no ser a la taula presidencial, va tenir intervencions destacades.
(Font: FCEH)

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny