Notícia

Els Campionats del Món d’esquí alpí IPC a la Molina es duran a terme sota el pla de gestió mediambiental

Autor/a: La Molina
Les estacions d’esquí, pel seu lligam amb l’entorn natural, han de mantenir un gran respecte per tot allò que té a veure amb el medi ambient.
Per aquest motiu, La Molina, estació del Grup  FGC, va realitzar un pla de gestió i un manual d’actuació seguint el llibre ‘Green Champions in Sport and Environment’, que vetlla pel respecte a l’entorn de l’estació.

Els diferents aspectes que la Molina va tenir en compte a l’hora de desenvolupar aquest pla de gestió del medi ambient, i que s’aplicarà en els Campionats del Món d’esquí alpí IPC que se celebraran entre el 18 i el 27 de febrer de 2013, són tant de caire operatiu com generals. Pel que fa referència als primers, és important mencionar els temes legals, de comunicació i d’organització d’esdeveniments.

Aquests aspectes inclouen la seguretat a les pistes (reduir els impactes provocats per residus, erosions del terreny, impactes visuals), la producció de neu (consum excessiu d’aigua i energia, moviments de terres per la realització de neu produïda), el manteniment de les pistes (amb qualitat, netes i sense alterar l’entorn), i la conservació de la natura i el paisatge (avaluació d’impacte ambiental per a qualsevol obra, escollint l’alternativa més adient).

Pla de gestió mediambiental

Però més enllà del pla de gestió mediambiental, també és rellevant la feina que La Molina realitza des de fa anys per a la preservació de l’entorn natural. Fruit d’aquest treball, aquesta estació va ser la primera de tot l’estat Espanyol en ser distingida per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), l’any 2002, amb la Q de qualitat i l’any 2003 va ser el segon centre hivernal del país en disposar de la norma ISO 14001 mediambiental.

Com a conseqüència de disposar de la ISO 14001, La Molina té en compte diferents aspectes ambientals i hi treballa dia rere dia per a fer-ne un espai net, segur i respectuós amb el seu entorn. Alguns d’aquests aspectes són: gestió del consum elèctric, gestió i reaprofitament de l’aigua, gestió de residus, gestió forestal i el control d’aigües de la contaminació. Dins dels diferents sectors que es tenen en compte, destaquen actuacions específiques que realitza La Molina com l’ús d’olis biodegradables a totes les màquines trepitjaneu i a les motos de neu, o bé un programa informàtic que informa diàriament als treballadors sobre el consum elèctric.

La Molina és sostenible

Per als Campionats del Món IPC que es duran a terme a durant la segona quinzena de febrer, La Molina no només aplicarà aquest pla de gestió mediambiental, sinó que també en farà un treball específic. La Molina vol reduir al màxim el consum de paper, plàstics, aigua i possibles impactes visuals que es puguin derivar de les instal·lacions. De la mateixa manera, es tenen en compte aquests aspectes a l’hora de contractar proveïdors i comprar determinats productes, per tal de no alterar el medi ambient, no generar residus en excés ni generar consums elèctrics massa elevats.

El mateix succeeix a l’apartat de patrocinadors i merxandatge, en què s’intenta reduir els impactes que puguin sorgir dels residus o de l’excés de productes. Per prevenir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, soroll i residus, hi haurà un pla d’accessos i circulació, coordinat per transport i neteges, per mantenir les instal·lacions netes i recollides.

Per últim, La Molina també vol fomentar la comunicació mediambiental i, per tant, formarà a les diferents persones que vindran a ajudar al Campionats del Món per reduir possibles residus, sorolls i consum d’aigua.
(Font: La Molina)

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny