Notícia

La proposta de Ros: a Baqueira les competicions de neu, a Lleida la logística i Andorra a la recambra

Autor/a: Captura de pantalla
Àngel Ros continua insistint amb la seva proposta d'impulsar una candidatura del Pirineu de Lleida i de l'Aragó per organitzar uns jocs olímpics d'hivern, ara però amb Baqueira com a eix central. L'alcalde de Lleida vol que la Vall d'Aran sigui l'epicentre real, que fins ara n'havia quedat exclosa per la distància en la proposta de candidatura liderada per Barcelona.

L'alcalde de Lleida continua insistint amb la seva proposta, que per alguns periodistes ja té més trets de candidatura oportunista que no pas de sòlida. En declaracions als mitjans de comunicació i en una entrevista a TV3 Ros creu que per a la nova proposta caldria comptar amb alguna estació o ciutat aragonesa i diu que ja s'ha posat en contacte amb alguns alcaldes del territori. Precisament l'alcalde de Jaca, el també socialista Juan Manuel Ramón, s'ha mostrat obert a dialogar. Però Ros també ha fet esment a la Vall de Boí, a l'Alt Urgell i la Cerdanya, a més de la Val d'Aran.

Segons ha declarat Ros, quan va sortir la candidatura de Barcelona ja s'estava negociant la incorporació d'estacions de Lleida a la candidatura que lideraven Saragossa i Jaca. També ha declarat que s'hauria de contemplar la possibilitat d'incorporar Andorra per  a la nova proposta de candidatura, malgrat que ha admès que la Carta Olímpica impedeix dividir en dos estats l'organització d'uns Jocs d'Hivern.

Segons l'alcalde lleidatà el primer pas serà fer un estudi de viabilitat del projecte, que estaria centrat al Pirineu, per així projectar-lo com a marca turística i d'esports de neu, i que tindria el suport de Lleida com a ciutat logística més pròxima. No ha esmentat cap data, ni 2026 ni cap altra, però creu que n'hi hauria prou amb que el nom de la candidatura fos Pirineu o Pirineus, sense necessitat d'afegir-hi el nom de cap altra ciutat, segons ha donat a entendre. Creu que així és com realment es promocionaria a nivell internacional la serralada com a destí turístic i de neu.

Una candidatura oportunista i difusa o una estratègia per fer reaccionar Colau?

Si bé és cert que la proposta de Lleida no és nova del tot, també ho és que no deixa de tenir un cert caràcter oportunista. Pot semblar poc seriosa o no massa meditada si es comencen a mirar sobre un mapa tots els escenaris geogràfics que fins ara ha anat esmentant l'alcalde lleidatà per a la seva proposta.

Serien uns jocs d'hivern repartits, si fem cas a les seves paraules, entre Jaca, Baqueira i Lleida i encara alguna estació aragonesa i a la vegada algun escenari de competició a Andorra, que per cert seria impossible de posar en pràctica segons reglaments.
A més, caldria pensar que potser Lleida hauria d'incorporar instal·lacions de gel per ser alguna cosa més que la capital logística d'aquests jocs d'hivern? O potser Ros només vol fer veure a Colau i el seu equip de Govern que està deixant escapar un esdeveniment que molts altres voldrien a la seva ciutat. Qui sap, potser només sigui un estratègia perquè l'Ajuntament de Barcelona reconsideri la seva decisió. Si és així, haurà estat molt hàbil i generós.

I.S.T.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista