Notícia

El Tour de France 2016 arribarà a Vallnord

Serà el final d'etapa que és disputarà el 10 de juliol

Andorra recupera el protagonisme mundial del Tour de France
Andorra recupera el protagonisme mundial del Tour de France
Segons informa el Periodic d'Andorra en la seva edició d'ahir, el passat 15 de gener, Christian Prudhomme, director del Tour de França, va convocar una roda de premsa a Andorra per anunciar que després de set anys la cursa de ciclisme de totes les curses tornaria a tenir presència al Principat. La notícia va caure com una bomba perquè Andorra Turisme treballava en l’ombra amb aquesta possibilitat durant molt temps, però l’arribada de la carrera semblava que s’allargaria algun any més. Es va anunciar que el Tour arribaria al país dels Pirineus, que tindria una jornada de descans, i que sortiria al dia següent, novament camí de França. Ahir, les especulacions en les xarxes socials i sobretot entre alguns mitjans de comunicació belgues i espanyols parlaven d’una arribada a Arcalís, però això no es pot confirmar perquè el Ministeri de Turisme manté un silenci incombustible per respecte a un acord verbal amb ASO, organitzadora de l’esdeveniment. El que pot avançar #Gass és que el final d’etapa serà a Vallnord, tot i que el dubte encara gira entorn a l’estació, si Pal o Arcalís, on ja va finalitzar en l’última edició del 2009.

El Ministre de Turisme, Francesc Camp, no va voler deixar anar ahir cap informació al respecte: «Sempre busquem que siguin etapes que tinguin impacte», és tot el que se li va poder extraure. Res de nou, en realitat, perquè ja va dir en el seu moment que Andorra el que vol és etapes dures, i per això la de la passada Vuelta a Espanya. Sigui finalment una meta o una altra, és clar que duresa n’hi haurà. L’etapa serà la del diumenge 10 de juliol, al final de la primera setmana de competició. Sortirà de Vielha (Vall d’Aran) o, possiblement, Bagneres de Luchon (França), i arribarà a Andorra via el port de la Bonaigua, el port del Cantó i entrada a Andorra. Al país hi haurà una ascensió prèvia abans de travessar la línia de meta a Pal o Arcalís. Així, el Tour romandrà al Principat una nit més, ja que el dia següent serà dia de descans, així que fins el dimarts dia 12, quan es doni la sortida cap a Revel, el pilot farà les delícies dels aficionats.

L’etapa que arribarà a Andorra es descarta que sigui amb entrada per França, és a dir pel Pas de la Casa, perquè el quilometratge en aquell sentit superaria els 250km, distàncies que ja no es cobreixen en el ciclisme actual de curses de tres setmanes. Així, pel camí espanyol, la carrera superaria els 150km, però no resultaria massa llarga.


Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny