Notícia

Torna a convocar-se una nova edició del premi "Pica d'estats"

Els treballs per optar a un dels 8 guardons del Premi “Pica d’Estats” es podran presentar al Patronat de Turisme fins al 21 de novembre

Fotografia dels guardonats en la darrera edició del certamen periodístic
Fotografia dels guardonats en la darrera edició del certamen periodístic Autor/a: Diputació de Lleida - Patronat de Turisme
El 27è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, TV i Internet, que convoca anualment la Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme, ha obert avui el període d’inscripció de treballs, que finalitzarà el 21 de novembre de 2015. El certamen periodístic, plenament consolidat i amb un prestigi reconegut tant en l'àmbit estatal com internacional, consta de 8 categories de premi i una dotació econòmica de 38.000 €.

En aquesta nova convocatòria del Premi "Pica d’Estats" hi poden optar tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2014 i el 18 d’octubre de 2015.

La inscripció es pot fer al web www.aralleida.cat/pica, i, per tal de formalitzar-la, cal que l’autor o els autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) facin arribar els treballs i els remetin al president del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida).

El Premi “Pica d’Estats” distingeix 8 categories i destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació de les Terres de Lleida. També hi ha un premi de 3.000 euros destinat a la categoria d’Internet (portals informatius multimèdia).

Composició del jurat

El jurat del 27è Pica d’Estats és format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa 8 al dia de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’Els Matins de Catalunya Ràdio, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 13 de febrer de 2016.

Alta participació en la darrera convocatòria

El certamen va rebre en la darrera convocatòria 212 reportatges, 144 dels quals van correspondre a treballs d’àmbit estatal; 33, a treballs d’àmbit internacional, i 35, a mitjans locals. La xifra de 212 inscripcions va representar el tercer millor registre en tota la història del guardó i el segon pel que fa a treballs internacionals (33 de 17 països diferents). En l’àmbit internacional, cal destacar la presència per primera vegada d’obres procedents de la Xina, el Líban, el Marroc, Egipte i Mèxic. Per segon any consecutiu també va optar al premi un treball d’Israel.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial