Notícia

Presentada la nova edició de la Fira de la Muntanya i del Libre

Es farà a Vic i el Collsacabra els dies 6, 7 i 8 de novembre

Acte de presentació de la Fira de Muntanya i del Llibre
Acte de presentació de la Fira de Muntanya i del Llibre
La Fira de la Muntanya i del Llibre torna un any més a Vic i al Collsacabra, amb més de 70 activitats i una àrea expositiva amb una seixantena d’estands relacionats amb la muntanya i els llibres

L’Espai Vit de Vic ha acollit la presentació d’aquesta nova edició, que tindrà lloc els pròxims 6, 7 i 8 de novembre. La  presentació ha anat a càrrec del regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, l’alcalde de l’Esquirol, Alex Montanyà i el portaveu de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Miquel Ylla Boré.

El regidor de Fires i Mercats de Vic ha destacat la importància de fomentar l’esport i la cultura des de les administracions públiques, i ha posat de manifest la diversitat d’activitats programades a la fira “tant esportives com culturals, que també poden complir una funció pedagògica a l’hora de donar a conèixer aquest sector tan sensibilitzat amb el medi ambient i l’entorn natural“.
Per la seva part, l’alcalde de l’Esquirol ha remarcat que es tracta d’una fira única a Catalunya, ja que no se’n fa cap més d’aquestes característiques, i ha afegit que “és una fira amb moltes possibilitats de créixer, i hem de multiplicar esforços per aconseguir ser un referent a Catalunya i a tot l’entorn dels Pirineus”.
Entre les novetats d’aquest any destaca el lliurament del 1r Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que pretén reconèixer la tasca dels autors i de les editorials per a promocionar i divulgar la cultura, els esports i el patrimoni, tant natural com arquitectònic de l’entorn de la muntanya. El portaveu de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Miquel Ylla Boré, ha incidit en que la fira exerceix de punt de trobada per editors, llibreters, escriptors, esportistes i aficionats al a muntanya i ha afirmat que “hem de lluitar perquè els llibres segueixin existint”.
Aquest any també és novetat el Campionat d’Open Bloc, organitzat per la Unió Excursionista de Vic, en el que hi podran participar els aficionats a aquest esport d’escalada de tots els nivells, a partir d’una estructura de més de 20 metres d’amplada.

Totes aquestes activitats es duran a terme dins el Recinte Firal El Sucre de Vic, que comptarà amb dues àrees expositives: una destinada a les mostres comercials d’empreses relacionades amb la muntanya com estacions d’esquí, agències de viatge, botigues de roba i material esportiu, i una altra que acollirà a diverses empreses del món editorial (editorials i llibreries). A aquestes dues àrees cal sumar-hi el Mercat d’Ocasió, que s’ubicarà a l’entrada del recinte i on s'hi podrà adquirir roba i material de segona mà provinent de particulars i també hi haurà una zona outlet, amb material de botigues d’esports.

Complementant aquestes zones expositives hi ha programades un seguit d’activitats tant a dins del mateix recinte firal com al seu entorn com conferències, presentacions de llibres, sessions de contacontes, col·loquis i projeccions de curtmetratges, en les que hi participaran personalitats reconegudes del món de l’esport i de la cultura com l’alpinista Araceli Segarra, la corredora Núria Picas, la dibuixant Pilarín Bayés i l’actriu Marta Calvó.

En la vessant d’activitats més esportives, es podrà practicar tir amb arc, escalada a la xemeneia del Sucre, rocòdrom, globus captiu i Boulder infantil, entre d’altres.

El Collsacabra serà un any més escenari protagonista de la Fira del Llibre i de la Muntanya, i durant aquests dies a L’Esquirol i Cantonigròs s’hi duran a terme nombrosos esdeveniments adreçats als amants de la natura i l’esport com la Cabrerès Mountain Maraton, un taller de fotografia, iniciació a l’orientació, monòlit d’escalada, circuit de tirolines, excursions guiades i un circuit de tir amb arc que comptarà amb l’exhibició del campió del món Sebastià Juanola.
La Fira de la Muntanya i del Llibre Vic-Collsacabra 2015 està organitzada per l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de L’Esquirol i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

 
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial