Notícia

El català Ander Mirambell s'ha proclamat campió de la Copa Amèrica

Ander Mirambell s'emporta la Copa Amèrica, primera victòria en una competició internacional de gran nivell

Imatge d'arxiu. El català Ander Mirambell s'ha proclamat campió de la Copa Amèrica
Imatge d'arxiu. El català Ander Mirambell s'ha proclamat campió de la Copa Amèrica Autor/a: Charlie BookerFEDH
El pilot català s'ha proclamat campió de la Copa Amèrica en el circuit canadenc de Calgary. Mirambell, que partia com un dels favorits, s'ha alçat així amb la seva primera victòria en una competició internacional de gran nivell.


L'esportista barceloní ha estat el més ràpid en les dues mànegues de competició entre els 26 participants de la prova. El seu triomf s'ha forjat en una gran primera baixada en què ja ha avantatjat, en 37 centèsimes, el seu més immediat perseguidor. Després d'aquesta primera victòria en una prova de la Federació Internacional de Bobsleigh i Tobogan (FIBT), Mirambell ha reconegut que es tracta "del tercer moment més important" de la seva carrera esportiva "després dels Jocs Olímpics de Vancouver 2010 i de Sochi 2014 això de pujar al podi és especial perquè ha estat un final de pretemporada d'estiu i d'inici de temporada de gel molt dur, després d'haver-me trencat el lligament del genoll".

L'esportista també ha assegurat que no creia "estar a aquest nivell, però quan passes tres setmanes en aquesta pista, fas un esforç per tenir un trineu nou i creus en les teves possibilitats ha estat quan ha arribat el millor resultat de la meva vida esportiva. És veritat que és una Copa Amèrica, que seria com l'Europa League del futbol, ​​no la Champions League, però el nivell era molt alt i em quedo amb les sensacions de fer marca personal i millorar el meu rendiment de l'any passat ".

De FCEH
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial