Notícia

La Xarxa C17 vol els Jocs d'hivern a Barcelona

La xarxa C17 també demana inversions a la R3

El desdoblament de la R3, entre els objectius del lobby C-17
El desdoblament de la R3, entre els objectius del lobby C-17 Autor/a: Diari de la neu
Un total de 28 municipis de totes les comarques per on passa la carretera C-17, que va de Barcelona fins a Ripoll, es van constituir ahir a Vic en el lobby Xarxa C17. La Xarxa C17 es va marcar un pla de treball amb vuit eixos, entre els quals destaca el desdoblament de la R3, la millora dels polígons i la defensa dels Jocs Olímpics d'hivern Barcelona-Pirineus 2026.


El lobby creat al voltant de la C-17 per municipis del Vallès Oriental, Osona, la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya s’ha constituït aquesta setmana a Vic com a associació, sota el nom de Xarxa C-17. La nova entitat està formada per 28 ajuntaments, i també per empreses i organitzacions econòmiques. La constitució té l’objectiu de promoure, defensar i enfortir l'activitat econòmica al voltant d'aquesta concorreguda via, tal com consta en la Declaració de la C-17, signada a finals de 2013 a  Granollers per una quinzena d’ajuntaments.

Els jocs d'hivern

L’associació fa dos anys que treballa, especialment en quatre grups estratègics: infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística. Entre aquests, destaca el renovat suport a la polèmica candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026, que suposaria una injecció de diners per al territori, amb importants inversions, com el reclamat desdoblament de la xarxa ferroviària. La Xarxa C-17 defensa la iniciativa i ho fa convençuda que “cal un canvi del model turístic que passi per la millora de les infraestructures de comunicació”.

El tren i la carretera

A part dels Jocs Olímpics, la Xarxa C-17 s’ha fixat set projectes més com a prioritaris, entre els quals n’hi ha dos que ja han marcat l’agenda des de l’inici de l’associació: el desdoblament de la línia de Rodalies 3 i la millora de la C-17. Pel que fa al tren, l’associació considera el corredor com a “crucial” i reitera per enèsima vegada que cal desdoblar-lo, la qual cosa repercutiria en millores de comunicació, de freqüència de pas i horaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny