Notícia

Les Neus Catalanes presenten la temporada 2015-16 amb un mercat sud-català creixent

El consorci de Les Neus catalanes reconeix la importància cada vegada més important del client i treballador sudcatalà

Els representants de Les Neus Catalanes van presentar ahir la temporada 2015-16
Els representants de Les Neus Catalanes van presentar ahir la temporada 2015-16 Autor/a: Diari de la neu
A les portes de començar la temporada el consorci de "Les Neus Catalanes" va presentar ahir divendres les novetats de la temporada d'esquí 2015-2016.  Un acte en el qual també es van agrair especialment les mostres de solidaritat rebudes pels atemptats a França de fa just una setmana.


Les vuit estacions d'esquí del sud-est de França i els seus màxims responsables -Espace Cambre d'Ase, Porté-Puymorens, Formiguères, La Quillane, Les Angles, Font Romeu Pyrénées 2000, Puyvalador i Espace Nordique de Capcir- van ser presents als jardins del restaurant El Principal de Barcelona en un acte en el qual es van deixar constància, als mitjans de comunicació catalans i espanyols convidats a la presentació, de les moltes mostres de solidaritat rebudes aquest dies des de Catalunya. Feta aquesta menció d'agraïment de seguida es van anunciar les millores de les estacions d'esquí enllestides per a aquest hivern.

A l'acte, dèiem, es van agrair les mostres de solidaritat rebudes aquests dies referents als atemptats de Paris de fa una setmana: trucades de telèfon, correus electrònics, missatges de tuitter, al facebook, etc. Un cop esmentat aquest aspecte tant emotiu de seguida es van presentar les novetats de cada estació, uns minuts que van servir per anunciar la incorporació de canons de neu en moltes estacions, del canvi de director a Cambra d'Ase, de la il·luminació d'una pista a Font Romeu o del segell d'estació familiar aconseguit a Els Angles, entre altres.

Tot seguit es va fer un resum de l'estudi realitzat aquest any sobre el turisme i l'esquí a la zona. Un estudi que analitza amb dades positives l'aspecte estrictament econòmic per les xifres de facturació o d'inversió al sector.

També es va informar de les campanyes de publicitat i promoció contractades per a aquesta temporada, en aquest cas pensant en el client català i espanyol, detallant els mitjans en què aquest any hi haurà campanya de Les Neus Catalanes.

Algunes dades de l'estudi

Segons l'estudi el client català i espanyol a nivell de tot França ocupa la 7a posició però en canvi a Les Neus Catalanes és el segon client per nombre de forfets venuts, no massa lluny del client francès o nord-català. De fet en algunes estacions com Portè i Pimorent (Porte-Puymorens) és el primer, amb percentatges que arriben al 70%.

La pernoctació mitja del client català a les estacions de Les Neus catalanes és de 1,7 nits i des de 2013 s'ha incrementat en un 18% en els hotels i en un 5% en campings des de 2012, dades que confirmen que aquest client cada vegada es troba més còmode a la zona.

A l'estudi es va fer esment de les xifres de negoci de les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord i, malgrat que el volum de facturació de l'anterior temporada 14-15 va ser inferior a la 13-14, el cert és que la tendència continua sent de creixement si es tenen en compte les dades acumulades des de 2011-12. Ara bé, per posar dos exemples: a Font Romeu fa dues temporades es van facturar 11.387.049 € , mentre la passada van ser 10.955.320 €. O els Angles, que va fer 8.885.000 € fa dos anys i 8.091.842 la passada. Per contra, un cas especialment curiós és el de Porté-Puymorens, i és que és la única estació de Les Neus Catalanes que la temporada 2014-15 va ser millor que l'anterior, passant de facturar 1.527.597 € a 1.574.687 en l'anterior.

En aquest context de xifres els responsables de Sud de France - Languedoc Roussillon van admetre la importància del mercat sud-català a la zona, i per això van recordar que el nombre de treballadors sud-catalans a les estacions de Les Neus catalanes és igualment important, un fet que d'alguna manera compensaria la competència amb les estacions sud-catlanes, malgrat que es va explicitar que a les estacions del Principat no se les veu com a competidores directes, doncs es considera que tenen un mercat i client específic, diferent al de "les neus".

Entrevista amb Eric Charre, director de Porta i Pimorent  (Porte-Puymorens)

En els propers dies publicarem l'entrevista que ahir, aprofitant la presència dels màxims responsables de les estacions de Les Neus Catalanes, vam tenir amb el director de l'estació de la vall de Querol. En aquesta el director de l'estació d'esquí va avançar quines són les previsions d'inversions o millores pels propers anys. Hi haurà novetats molt importants per fer créixer el domini i que intuïm que poden sorprendre a més d'un. Atents, doncs, a l'entrevista que en breu publicarem en aquest digital.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny