Notícia

Editat el llibre que aplega "50 itineraris d’esquí de muntanya pel Pirineu català"

Els autors son Pito Costa i Carles Lluch

L'esquí de muntanya cada cop té més adeptes
L'esquí de muntanya cada cop té més adeptes Autor/a: Curs de skimo a Grandvalira
Aquest més de novembre Cossetània Edicions ha publicat aquesta guia que aplega 50 itineraris d’esquí de muntanya que van des del Canigó, al Rosselló, fins al Tuc d’Aubàs, a la Vall d’Aran, passant per tot el Pirineu de Catalunya, d’Andorra i d’alguns indrets del vessant francès. Els autors han resumit la seva dilatada experiència en un recull molt equilibrat d’excursions per a tots els gustos: per a amants de les rutes desconegudes, esquiadors a la recerca dels descensos més agosarats, debutants en la modalitat de l’esquí de muntanya...

Pito Costa i Serna
Nascut a Badalona el 1971 i fill adoptiu del Baell, municipi de Campelles. Compositor i productor musical en el sector audiovisual, ha realitzat altes rutes amb esquís de muntanya per tot el massís, ha fet la travessa integral en tres ocasions i ha pujat a tots els cims de més de 3.000 metres. Ascensions i altes rutes amb esquís als massissos dels Alps, Atles, Caucas, Cordillera Blanca, Pamir, Kunlun, Mount Kenya, Kilimanjaro i Alps de Lyngen, entre altres. Col·labora a la revista Vèrtex amb articles sobre l’esquí de muntanya, bicicleta de muntanya i senderisme.

Carles Lluch Breugelmans
Nascut a Barcelona el 1974, amb orígens familiars al Pallars, viu a la Vall d’Aran des de 2004 per ser més a prop de la neu i la muntanya. Atret ja de jove per l’alta muntanya, s’inicia de la mà del Centre Excursionista de Gràcia, època de la qual conserva bons records, amics i mestres. Actualment, és soci del Club Excursionista d’Aran. Dedica bona part del seu temps lliure a l’esquí de muntanya per conèixer amb profunditat els Pirineus, que estima amb passió. Voldria algun dia poder moure-s’hi de memòria, arreu i sense mapes, com feien els pastors.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial