Notícia

Bona afluència d'esquiadors a les estacions en l'inici de temporada

Aquesta setmana totes les estacions ja es preparen per al Pont de la Puríssima

El Pla de Mir a Els Angles
El Pla de Mir a Els Angles
I la gent tenia ganes de neu. Sembla evident que els catalans teníem ganes, moltes ganes, de tornar a lliscar per les estacions catalanes i andorranes. El primer cap de setmana de la temporada 2015-16 s'ha saldat amb una més que bona afluència a les estacions que fan pensar que enguany pot ser una bona temporada. Les nevades de la setmana passada han fet possible aquest "miracle", ja que fa deu dies el color del Pirineu era verd i marró, estampes de tardor... Gràcies a les nevades intenses al val d'Aran, moderades a Andorra i Catalunya Nord i justetes al Pirineu català han canviat i molt la fesomia. Si afegim un fred intens a les nits, això ha fet que els canons de neu han treballat moltíssimes hores deixant les pistes en estat òptim.

Pirineu de Lleida
Baqueira Beret ha ofert aquest cap de setmana més de la meitat dels quilòmetres esquiables ja oberts, va rebre aquest dissabte 1.700 esquiadors tot i la boira i les petites precipitacions de neu els hi van fer una mica la guitza, però el diumenge ple de sol he fet les delícies d'uns 3.000 esquiadors.
Per la seva banda, Boí Taüll va obrir dissabte la zona debutants gratuïtament i aquest diumenge el forfet costava10 euros.

Pirineu Andorrà
Vallnord va obrir el sector d'Arcalís amb gairebé 2.000 usuaris en total, un bon registre tenint en compte les limitacions d’obertura, en concret Arcalís va obrir un 50% de les seves instal·lacions, 10 pistes d’esquí –40%– i nou remuntadors, els telecadires de la Coma i la Basera, amb gruixos de 70 cm i 35 cm de neu pols

El domini de Grandvalira va superar els 5.500 esquiadors, desglossat en més de 3.500 de dissabte i els quasi 2.000 d’ahir diumenge. Els visitants van poder gaudir de 93 quilòmetres esquiables i d’un total de 47 pistes obertes, que representen, aproximadament, un 50% de les instal·lacions.

Pirineu Català i Catalunya Nord
Masella fou un any més la primera estació a estrenar la temporada, el cap de setmana amb un temps ideal, sol i fred ha convocat a les seves pistes més de 4.000 esquiadors. La Molina obria el divendres i tot el cap de setmana registrava un bon ambient de gent a pistes.

A Porté la méteo va fer que dissabte tingués presència de boira i lleu nevada, fet que va minvar l'assistència de públic, tanmateix el diumenge amb sol a dojo va animar als fidels de l'estació ceretana. Els Angles va gaudir d'un bon gruix d'esquiadors tot el cap de setmana, més 2.500 van ser els afortunats que és van trobar bon temps i ja tenen posada la mirada en preparar el Pont de la Puríssima.

 

EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial