Notícia

Boí Taüll negocia amb touroperadors anglesos per portar escolars britànics a través de l'aeroport d'Alguaire

Objectius: superar els 120.000 esquiadors i arribar als 126 dies d'obertura de l'estació

Imatge d'arxiu de l'estació de l'Alta Ribagorça
Imatge d'arxiu de l'estació de l'Alta Ribagorça Autor/a: Facebook Boí-Taüll
Per aquests dies Boí Taüll Resort disposarà d’uns set quilòmetres de pistes en funcionament amb la previsió d’ampliar la superfície esquiable amb la producció de neu artificial de cara els propers dies. Ahir va presentar a Lleida la temporada i els seus objectius. Els responsables de l'estació d'esquí de Boí Taüll (Alta Ribagorça) estan negociant amb diversos touroperadors anglesos la possibilitat de portar grups d'escolars britànics a esquiar a través de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Segons el director de desenvolupament de l'estació, David Rey, aquestes negociacions s'estan fent en vista a la temporada 2016-2017 i van més enllà de l'oferta de l'esquí de manera que també s'està venent tot el patrimoni cultural de la Vall de Boí concentrat amb el romànic Patrimoni de la Humanitat. Boí Taüll ha presentat aquest dimecres la temporada que tot just acaba de començar amb previsions de superar els 120.000 esquiadors i arribar als 126 dies d'obertura de l'estació.


David Rey ha assenyalat que des de Boí Taüll estan a la ”disposició de qualsevol operació del mercat internacional” que vulgui treballar amb l’aeroport de Lleida-Alguaire per fer arribar esquiadors a la Vall de Boí. En aquest sentit, ha destacat el producte ”diferenciat” de l’estació ribagorçana en relació a les estacions d’esquí andorranes que és on majoritàriament van els anglesos que arriben a Alguaire amb el touroperador Neilson. Rey ha assegurat que estan en negociacions amb diferents touroperadors anglesos per tal de fer arribar vols xàrter a l’aeroport lleidatà en vista a la temporada 2016-2017. Es tractaria principalment de grups d’escolars britànics, que actualment van a esquiar als Alps, i segons Rey, Boí Taüll pot oferir-los unes condicions similars amb un domini esquiable important i el complement de l’oferta cultural que representa tot el romànic de la Vall de Boí. Rey ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la temporada 2015-2016 de l’estació; una temporada en que es preveu superar els 120.000 esquiadors i arribar als 126 dies d’operativitat de les instal·lacions amb neu.

Pel que fa als 6 complexes hotelers de que disposa el resort de Boí Taüll, s’espera arribar a les 105.000 pernoctacions. A més a més, els responsables de l’estació, vol arribar als 1.500 esquiadors de Lleida amb el servei esquí Bus que funciona cada cap de setmana i que l’any passat ja va portar uns 700 esquiadors des de la capital de Ponent.Les principals novetats de la temporada són la millora dels accessos a la zona baixa de l’estació per als debutants, 3 nous itineraris que amplien un 8% la superfície esquiable i que estan conformats per 3,5 quilòmetres amb un desnivell de més 1.000 metres especialment indicats per a esquiadors experts. Així mateix, també s’ha treballat en l’elaboració d’uns itineraris específics per fer amb esquí de muntanya i raquetes de neu.

S’ha fet una inversió d’1’1 milions d’euros a través d’Actius de Muntanya SAU, societat que pertany a Avançsa. S’ha prioritzat la seguretat, garantir la viabilitat de l’estació i poder mantenir el pes econòmic que representa actualment a la comarca de l’Alta Ribagorça. A més a més, entre final d’any i principis del que ve hi ha la previsió de comprar dues màquines trepitja neu.Pendents de la climatologia pel pont de la Puríssima.

En previsió al pont de la Puríssima els responsables de Boí Taüll estan pendents de la climatologia que o per una banda els sigui favorable amb noves nevades o per l’altra es registri una davallada de temperatures que permeti la fabricació de neu artificial. Ara com ara només es pot oferir un 10% del total de la superfície esquiable amb neu pols; ”un producte digne per a l’esquiador debutant i mig”, ha dit Rey. D’altra banda, estaran en funcionament altres serveis com l’escola d’esquí, el parc de neu, el resort i els restaurants per complementar l’estada a l’estació durant el cap de setmana.

D' ACN

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny