Notícia

Esquiar al Pirineu per Nadal surt a compte

Cada vegada més esquiadors del nord d'Europa trien el Pirineu per garantia de neu i clima

Boí-Taüll Resort, una bona opció econòmica per passar-hi uns dies esquiant en el període de festes de Nadal
Boí-Taüll Resort, una bona opció econòmica per passar-hi uns dies esquiant en el període de festes de Nadal Autor/a: Boí-Taüll
Quant costa una setmana d'esquí al Pirineu i quant els costa als Alps? Passar les vacances de Nadal a la neu és cada vegada més popular. Si la reserva es fa al novembre o, com a molt tard a principis de desembre, els preus són baixos i encara hi ha ofertes. Segons un estudi de la plataforma HomeToGo.es, que ha estat comparant els preus i els quilòmetres de pista de diverses destinacions d'esquí a tot Europa, esquiar al Pirineu surt a compte.


Andorra continua sent un dels destins preferits pels esquiadors catalans i espanyols, però atenció al Pirineu català i aragonés, perquè cada vegada més també és la destinació escollida pels esquiadors del nord d'Europa, a la recerca de sol, neu i preus econòmics. Passar la nit en una casa o apartament de vacances resulta molt econòmic a Boí-Taüll (20 euros per persona i nit), seguida per Cerler (20,17 euros) i Astún (22,5 euros). Per contra, els preus més alts es concentren a Formigal per 29,17 euros, Masella per 35,35 euros i a l'aranesa Baqueira-Beret, que encapçala la llista de les més cares a 41,25 euros la nit per persona. Però atenció, aquestes tres darreres estacions també són les que ofereixen més garanties de neu en els seus quilòmetres de pistes.

Itàlia: Els nostres veïns del sud vénen trepitjant fort

A la regió italiana de Livigno passar una nit en una casa o apartament de vacances durant la setmana del 19 al 26 de desembre costa al voltant de 34 € per persona. Preu similar al d'Alta Valtellina, també al sud-est de la frontera suïssa, on es pot gaudir de 115 km de pistes d'esquí. Però potser la millor opció és Alpi della Val di Susa, també a la famosa Sestriere, que ofereix ni més ni menys que 400 km de pista i on una nit li costarà al viatger sobre els 20 € per persona. El cost total d'una setmana blanca per Nadal per a quatre persones es troba lleugerament sobre els 950 € per Livigno i 560 € per Sestriere.

Els Alps: Suïssa, Àustria i França

Els Alps Suïssos: creuant la frontera italiana, a St Moritz i Davos, una setmana blanca durant les vacances de Nadal és un luxe per a molt pocs. Aquestes estacions, preferides per molts famosos, ofereixen 162 km de pista en el cas de St Moritz on una nit costa 83 € per persona. D'altra banda, Davos ofereix un preu menor de 63 € per persona i nit per una superfície esquiable també menor: 96 km.
En total, per a la setmana del 19 al 26 de desembre el viatger ha de comptar amb un pressupost de 2.320 € per St. Moritz i uns 1.760 per la més "econòmica" Davos. A aquesta quantitat se li ha de sumar encara el cost del viatge, els forfets i altres despeses de l'estada, el que converteix a Suïssa com una destinació d'esquí per a uns pocs. Són preus per a quatre persones.

En el cas d'Àustria, els preus s'ajusten més a totes les butxaques. En Tirol destaca Ischgl amb 238 km de pistes, l'opció més cara. Aquí una estada per persona i nit costaria al voltant de 55 €. Més econòmiques són Kitzbühel amb 173 km i un preu d'uns 37 €, i Montafon amb 81 km de pista per uns 24 €. A quant surt una setmana? Una estacia de 7 dies per a quatre persones durant el nadal a Ischgl costa al voltant dels 1.540 €, en comparació amb dels 672 € de Montafon i els 1.036 € de Kitzbühel.

Els preus francesos són similars als italians i varien d'un màxim de 38 € a la localitat d'Avoriaz passant pels 34 € a Méribel i aconseguint un mínim de 20 € a Châtel, a l'Alta Savoia. El millor de França és la relació quilòmetres de pista i preu: 1 nit per a quatre persones del 19 al 26 de desembre varia entre els 1.064 € i dels 560 €, amb una longitud de pistes de 580 km.

Est d'Europa: l'alternativa més econòmica

Esquiar a la República Txeca és l'opció més barata. El preu d'una nit per persona no arriba als 19 € però al mateix temps les pistes no superen els 26 km. El cost d'una estada per a quatre persones del 19 al 26 de desembre no supera als 560 €.
Més curtes són encara les pistes a Polònia, on una estada d'una nit per persona té un preu mitjà d'uns 22 €. Però té un punt a favor: el baix preu de la passada d'esquí. Els viatgers gastaran uns 616 € per persona per a una setmana per Nadal per a quatre persones.

Alemanya

Una de les estacions d'esquí més famoses d'Alemanya, Garmisch-Partenkirchen a Baviera, ofereix un preu de 22 € la nit per persona i una superfície esquiable de 40km. En aquest cas, la setmana en una casa o apartament a les vacances de Nadal surten a un preu de 616 €, semblant a Polònia, però on el lloguer, passi d'esquí i despeses generals són més alts que en el seu veí de l'Est.

Tots els preus es corresponen a la despesa mitjana per persona i nit en un allotjament de lloguer de vacances per a 4 persones del comparador www.hometogo.es durant la setmana del 19.12 - 26.12. Les dades relatives als quilòmetres de pistes d'esquí han estat obtinguts del web a www.skiresort.de, segons l'estudi de hometogo.es

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny