Notícia

La manca de neu als Alps deriva competicions cap a Font Romeu

L'estadi homologat FIS de Font Romeu acull una classificatòria juvenil de la Copa del Món i de França

Estadi de competició, homologat FIS a Font Romeu
Estadi de competició, homologat FIS a Font Romeu Autor/a: Diari de la neu
Font-Romeu Pirineus 2000 acull del 19 al 21 de desembre una cursa internacional d'esquí. Les proves s'havien de realitzar a La Plagne, però la falta de neu en general a tots els Alps, farà que algunes curses es desplacin cap al Pirineu. 


Excel·lent oportunitat per promoure Les Neiges Catalanes a tot França. A Font Romeu ja s'estan fregant les mans només de pensar en la campanya de publicitat a cost zero que suposarà el fet que Font Romeu sigui la seu d'una cursa suspesa als Alps. Des d'avui  dissabte i fins dilluns prop de 150 joves esquiadors de tot el món participen en una una cursa internacional per a menors d'entre 15 i 18 anys. No és una cursa més, es tracta de la que permetrà la classificació per a la Copa de França i la Copa del Món, segons informa el mitjà de comunicació francès FranceBleu.fr.

El cas és que la cursa classificatòria s'havia d'haver celebrat a La Plagne, als Alps, però la manca de neu natural i una menor producció de neu de canó han propiciat que, a dia d'avui, Font Romeu ofereixi més gruix i millor qualitat de neu que l'estació alpina. De fet pràcticament tot el domini de Font Romeu, en un 90% disposa de neu de canó, mentre que als Alps la producció de neu no és tant necessària o intensa com al Pirineu, ja que les condicions per rebre neu natural sempre han estat més favorables que al Pirineu i, en conseqüència, la densitat de canons a pistes és menor que aquí.

Precisament aquest estiu Font Romeu havia reforçat la innivació a les pistes FIS de competició que té homologades. L'estació degana de la Catalunya del Nord sempre ha estat implicada amb la competició i per aquest motiu té diverses pistes d'alta dificultat homologades FIS. Són pistes negres encarades a nord, motiu pel qual la permanència i garantia de neu estan assegurades al llarg de gairebé tota la temporada. Ara, la inversió realitzada aquest estiu en reforçar la innivació als estadis està més justificada que mai.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny