Notícia

La FCEH demana que es reactivi la candidatura pels Jocs d'Hivern del 2026

Óscar Cruz: "He de ser optimista; creiem que el 2026 serà la data precisa"

Óscar Cruz: "He de ser optimista; creiem que el 2026 serà la data precisa"
Óscar Cruz: "He de ser optimista; creiem que el 2026 serà la data precisa" Autor/a: FCEH
A l'inici de la temporada de neu i de gel entrevistem el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, que manté l'esperança d'optar a acollir els Jocs Olímpics el 2026


La Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) ha demanat públicament que es torni a activar la candidatura Barcelona-Pirineus 2026 per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern.

En declaracions a La Xarxa, el president de l'ens, Òscar Cruz, ha mostrat el seu suport als alcaldes del Pirineu que reclamen que es convoqui novament la mesa que s'encarrega del projecte, la qual no s'ha tornat a reunir des de les darreres eleccions municipals. Sobre el paper que hi ha de jugar l'Ajuntament de Barcelona, com a ciutat que hauria de presentar la candidatura, Cruz ha recordat que "com a gestors dels esports d'hivern a Catalunya, hem posat els nostres tècnics a disposició tant de l'equip de govern municipal com de tots els grups municipals". En aquest sentit, des de la Federació remarquen que també s'han entrevistat amb tots els grups representats al consistori barceloní per parlar de la proposta. Ara, esperen resposta a les gestions que han dut a terme.

Els alcaldes de les poblacions del Pirineu que recolzen la candidatura, entre les quals hi ha la Seu, Puigcerdà i Alp, no descarten fer un "front comú" per reclamar la reactivació de la candidatura en cas que aquesta no es posi novament en marxa a curt termini. Tot i manifestar que no consideren prioritaris els Jocs d'Hivern, l'actual equip de govern de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, es va comprometre aquest estiu passat amb els alcaldes pirinencs a debatre'n els pros i contres. Un procés que, tanmateix, de moment està paral·litzat.

Més informació a: laxarxa.tv
De RadioSeu.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista