Notícia

Les estacions d'esquí del nord de França continuen tancades per manca de neu

Panorama gairebé dramàtic per a l'esquí al centre d'Europa

Gràfic publicat a Skiinfo.fr
Gràfic publicat a Skiinfo.fr Autor/a: Captura de patalla
Ho publicava la setmana passada el web francès especialitzat en esquí Skiinfo.fr. Aquest espai a internet en llengua francesa està especialitzat en informar a l'esquiador del país veí sobre la situació de les estacions d'esquí de França, notícies del sector i propostes de viatges o material. La setmana passada, a les portes de les vacances de Nadal, s'informava a l'usuari final sobre quin és el millor destí per esquiar a França la setmana de Nadal a Cap d'any. Saben quina era la millor opció? Doncs el Pirineu.

Segons el digital la setmana passada les estacions d'esquí del sector dels Vosgues continuaven tancades, no n'hi havia cap d'oberta. Una altra zona molt afectada per la manca de neu era el Jura, on només un 2% de les pistes i remuntadors estava en funcionament. Cal aclarir que aquestes dues zones són fora dels Alps i són dominis esquiables situats a baixa cota i, en general, són estacions petites.

També pateixen la manca de neu el Massís Central i els Alps del Sud, els primers amb pistes obertes en un 6%, el primer sector, i en un 14% els Alps del Sud.

Finalment les zones que presenten millor situació per esquiar són els Alps del Nord, amb un discret 29% i els Pirineu francès amb un 41% de pistes en funcionament. Pel que fa a ginys mecànics el Pirineu també està molt ben situat: un 56% de remuntadors oberts davant dels 45% dels Alps del Nord. Segons Skiinfo.frla situació en aquests sectors es deu gràcies al treball d'innivació que es va poder fer els darrers dies de novembre i inicis de desembre, especialment als Pirineus on les xarxes de neu ja estan pensades per a setmanes encadenades sense comptar amb precipitació de neu natural. Aquesta situació és impensable als Alps i per aquest motiu les xarxes d'innivació no són tant necessàries.

El web també analitza el nombre de remuntadors oberts i l'evolució del gruix de neu. Amb totes aquestes dades i paràmetres variables el web acaba emetent un gràfic per informar als esquiadors quina és la millor opció per invertir en les vacances de la neu d'un període concret.

 
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial