Notícia

Segona trobada de blogguers i periodistes del món de la neu a Catalunya

Es va realitzar a Les Angles i combinava lleure, gastronomia, esquí i feina

Una imatge de la segona trobada de bloggers i periodistes del món de la neu a Catalunya
Una imatge de la segona trobada de bloggers i periodistes del món de la neu a Catalunya
Un dissabte amb cel amenaçador de pluja, no pas de neu, i una boira espessa enganxada als cims del Pirineu més oriental, van ser el context meteorològic sota el qual es va celebrar la segona trobada de blogguers, informadors i periodistes del món de la neu a Catalunya. Un fet, però, que no va condicionar l'alegria i el bon ambient entre els assistents. Si la primera trobada es va celebrar a La Molina el 2014, la segona edició ho ha estat aquest passat 9 de gener a Les Angles, una de les estacions consorciades dins Les Neus Catalanes.


Una vintena de bloggers i periodistes, fins a 8 capçaleres de mitjans de comunicació i blocs, que utilitzen la neu com punt de referència integral o parcial en el seu espai a la xarxa, van estar representades en aquest esdeveniment. La trobada va començar amb una recepció dels participants al peu de pistes, des d'on van iniciar una esquiada conjunta per conèixer l'estació de la mà d'Antonio Martín, responsable de turisme i atenció al client de Les Angles. Després de lliscar pels diferents sectors, amb més d'un 60% de pistes i remuntadors oberts malgrat les condicions d'un hivern molt "garrepa" en neu i fred, es van visitar  instal·lacions destinades a la gastronomia, un dels aspectes que més valoren els clients assidus d'aquest domini de la comarca del Capcir.
L'esquiada guiada en grup va finalitzar poc després de la primera hora de la tarda davant Le Chalet, on els assistents van gaudir d'una excel·lent ambientació exterior al coincidir amb el festival de música electrònica Garosnow i, ja a l'interior de l'edifici, de la gastronomia d'alta qualitat per estil, per matèria prima i pel tracte familiar del seus responsables.

Esquiar sí, fer feina també

A més de lliscar i passar un dia en bona companyia amb periodistes i blogguers del sector neu, els assistents també van fer feina. Dos dels al·licients de la trobada, que combinava lleure i ofici, van ser les dues ponències programades. La primera va ser a càrrec d'Arnau Sanz, professor de màrqueting digital i director de Imagina Bcn i Ycom.cat, que va posar sobre la taula les tendències en el món 2.0 del periodisme digital i les eines per entendre millor l'evolució de les xarxes socials, a més de tenir coneixement directe de les fòrmules que permeten un millor posicionament pel que fa a visitants i captar publicitat.
La segona va ser a càrrec de Heloïse Haake, responsable de màrqueting d'Skitude, empresa, i a la vegada  plataforma social, que proveeix d'aplicacions específiques per a estacions d'esquí d'Europa i Amèrica i també als aficionats i professionals dels esports d'hivern. A la ponència va exposar les novetats i avantatges d'aquesta aplicació que no para de créixer en usuaris.

Sobretaula amb els directius de l'estació

Com no podia ser d'altra manera en acabar el dinar els periodistes van rebre la visita Jerôme Meunier, director de l'estació, i de David Mias, responsable de comunicació de la mateixa. Tots dos directius van establir un xerrada distesa i participativa amb els presents per explicar alguns dels secrets que permeten a Els Angles aconseguir una alta fidelitat per part dels clients, fins i tot en temporades difícils com l'actual -prop del 25% són catalans "del sud"-, a més de respondre a altres qüestions d'interès per als periodistes, com ara el projecte d'unió física amb les estacions veïnes.

En resum, una exposició síntetitzada de les estratègies aplicades per aquesta estació fins a dia d'avui i les que projecta per afrontar el futur amb garanties de viabilitat, creixement i complementarietat amb les veïnes Formigueres i Font-Romeu. És per aquest motiu que les trobades de periodistes amb una estació d'esquí sempre resulten útils, als primers per poder compartir experiències i contrastar opinions sobre diferents temes del sector, i als segons per establir un fil directe amb els comunicadors del ram que els permet mostrar el producte que ofereixen o atendre crítiques per valorar  la comunicació emesa. La trobada va finalitzar passades les 6 de la tarda amb un descens amb pistes tancades des del restaurant de la cota 2.000 fins a la cota baixa de l'estació.

Aquest esdeveniment era organitzat per LaNeu.cat, SCP, empresa editora del Diaridelaneu.cat i a la vegada proveïdora de serveis especialitzats en el món de la neu. L'esdeveniment comptava amb el suport i patrocini de l’estació d’esquí de Les Angles i la col·laboració de les marques HEAD i Söll. La tercera edició ja té posat el cronòmetre en compte enrere.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny