Notícia

Kristoffer Turdell i Jackie Paaso s'imposen en esquí al Freeride World Tour

Sascha Hamm i Estelle Balet ho fan en surf de neu

Imatges del Freeride World Tour a arcalís ahir divendres
Imatges del Freeride World Tour a arcalís ahir divendres Autor/a: Iñaki Rubio
La prova inaugural del circuit mundial de freeride Freeride World Tour 2016 ha estat tot un èxit. Pur espectacle servit i els nous líders en cada categoria han ofert unes baixades i han escollit unes línies d'autèntic luxe. Vallnord ens deixa els següents campions:

Categoria esquí masculí: Kristoff Turdell (SWE) 90.50 punts
Categoria esquí femení: Jackie Paaso (USA) 70.00 punts
Categoria snowboard masculí: Sascha Hamm (ENG) 81.75 punts
Categoria snowboard femení: la defensora del títol Estelle Balet (SUI) 70.00 punts


Vallnord - Ordino Arcalís ha estat per segona vegada l’escenari de la prova del Swatch Freeride World Tour, i la primera com a seu inaugural del circuit mundial. El director del FWT, el suís Nicolas Hale-Woods, afirmava ahir al vespre, que “Vallnord ha estat fins ara la millor prova en un inici de temporada de tots els anys que portem de FWT. Tenint en compte, a més a més, l’avançament de la competició d’un dia per garantir les millors condicions en el desenvolupament de la prova, pels mateixos riders, i comptant a més amb moltes novetats pel que fa a l’organització. Ha estat sense dubte tot un èxit”.

Tot un encert el canvi de dia, i el canvi d’hora d’inici de la prova, donat que va ser possible gaudir del millor espectacle freeride del món a les muntanyes de l’estació andorrana. Hale-Woods, va transmetre també la satisfacció per part dels riders, els protagonistes principals de l’esdeveniment.

El Baser Negre va ser finalment la ubicació escollida on els 62 millors esquiadors forapista van completar les seves línies durant el matí. En una competició on els primers riders van haver de fer l’ascens a les 6 del matí, perquè l’snowboarder francès Camille Armand iniciés la primera baixada de la jornada, amb extrema puntualitat, a les 8h30 del matí.

La zona, escollida per l’organització, presentava moltes opcions pels riders. La primera part, amb diferents canals, destacava per ser molt tècnica; mentre que la segona, molt més rocosa, donava més possibilitats de joc i salts.

El debutant al FWT, el suec Kristoff Turdell s’ha adjudicat la victòria sent el primer líder d’aquest FWT 2016, en categoria d’esquí masculí, amb una baixada impecable però sobretot per un salt estratosfèric que feia després de la zona intermèdia de la seva baixada. Signava una merescuda puntuació de 90,50 punts. Valoració dels 4 jutges del FWT que van avaluar la posada en escena, la dificultat de la línia, el control, fluïdesa, salts i les possibles caigudes. Turdell es va imposar amb tres punts d’avantatge sobre el segon, el suís Jérémie Heitz -que partia com a 2n del rànquing FWT 2015-, i amb 3,88 punts respecte al també rider debutant, el rus Ivan Malakhov, que va acabar en tercera posició.

Pel que fa al català Aymar Navarro, que va obrir la competició de la categoria d’esquí masculí, va acabar en una meritòria onzena posició gràcies als 71.00 punts de valoració. Aymar destacava ser primer per poder donar originalitat en la seva baixada escollida.

D’altra banda, l’andorrà Dani Fornell, que baixava el penúltim va experimentar una mala caiguda en perdre l’equilibri després d’una recepció dolenta en un salt a la part inicial de la seva línia. Fornell va començar molt fluid i fent un primer salt impecable però va acabar patint una caiguda que el va dur a la desqualificació. Va acabar sent evacuat en helicòpter fins a la infermeria de l’estació, amb una lesió al lligament de la cama esquerra.

En categoria femenina, la nord-americana Jackie Paaso, es va merèixer els 70.00 punts de valoració en realitzar una baixada amb una execució precisa i original. Les riders Eva Walkner (AUT) i Evelina Nilsson (SWE) van completar el podi. L’andorrana Lorelei Torres va acabar 13a en caure quan estava acabant la cursa, però va ser fruit d’una errada de concentració després d’una baixada irregular i alguns problemes de fluïdesa que la van acabar afectant.

En snowboard, l’anglès Sascha Hamm s’embutxacava el triomf gràcies als 81.75 punts que l’hi van donar els jutges. Per davant del suec Christoffer Granbom i el francès Camille Armand, segon i tercer, respectivament.

En categoria femenina, la favorita i defensora del títol i gran dominadora de l’escenari de Vallnord – Ordino Arcalís, la suïssa Estelle Balet, es va tornar a imposar amb una actuació de 70.00 punts. Superant a la francesa Haerty i a Mikaela Hollsten, de Finlàndia.

SATISFETS PER L’ORGANITZACIÓ

Xabier Ajona, director de Vallnord - Ordino Arcalís, s’ha mostrat satisfet en acabar la competició. “En un inici força complicat de neu a tota Europa i amb el clima tan canviant, finalment hem pogut organitzar i complementar la prova amb èxit amb les millors condicions i amb unes imatges espectaculars de la nostra estació que faran la volta al món. Estem contents per haver complert, amb la confiança que ens va donar l’organització l’any passat; i estic molt satisfet de tot l’equip de l’estació que ha fet una feina impecable.
Tothom ha donat una alt nivell de resposta tenint en compte el poc marge que hi havia en avançar la competició 24 hores, reduint-se d’aquesta manera els temps de muntatge i organització; i, finalment, tot ha sortit a la perfecció”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny