Notícia

Baqueira Beret organitzarà la final de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS 2016

La final s'havia d'organitzar a La Molina, però la manca de neu suficient ha motivat l'acord

Imatge d'arxiu de la Final celebrada a La Molina.
Imatge d'arxiu de la Final celebrada a La Molina. Autor/a: Diari de la neu
L'estació de la Val d'Aran ha arribat a un acord amb la Molina, gràcies al suport de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), per organitzar la final de la Copa del Món de Snowboard Cross (SBX) FIS 2016 a la qual participaran els millors riders de la modalitat entre els quals destaca l'integrant de l'equip RFEDI Lucas Eguibar, actual campió del Globo de Cristal.

En un hivern de meteorologia difícil per a gran part de les estacions d'esquí d'Europa, els centres d'hivern espanyols que formen part de l'Associació Turística d'Estacions d'Esquí i Muntanya (ATUDEM) estan en plena col·laboració en tots els fronts i el de la competició és un dels principals. En aquest sentit, l'Estat espanyol té ja una gran tradició en l'organització d'esdeveniments esportius de la Federació Internacional d'Esquí (FIS).

En Snowboard hi ha un important històric en què s'acumulen 8 edicions de la Copa del Món (Sierra Nevada 2005 i 2008 i La Molina des de 2008 fins 2015) a més d'uns Campionats del Món FIS a La Molina 2011 i al calendari els Campionats del món Snowboard i Freestyle FIS a Sierra Nevada per a la temporada 2017.

Davant aquest important històric organitzatiu i un equip de SBX de la RFEDI molt potent que compta amb el guanyador de la Copa del Món 2014-2015, Lucas Eguibar, a més del càntabre Laro Herrero i de l'andalús Regino Hernández els esports d'hivern no podien perdre la celebració d'una Copa del Món de l'especialitat a la península.

La Molina sempre ha destacat pel seu domini en el muntatge d'esdeveniments esportius però l'absència de nevades de llevant aquest hivern ha motivat l'acord amb Baqueira Beret la qual ha rebut entrades de nord. L'estació aranesa s'ha posat al capdavant enguany d'una Copa del Món que serà la primera a disputar-se a l'estació els dies 19 (classificatòries) i 20 (finals) de març de 2016.

Tant La Molina com Sierra Nevada han ofert la seva experiència per donar un cop de mà en la preparació del circuit que es traçarà en la nova pista que porta el nom de Boardercross estrenada precisament aquest hivern i situada a la zona del Blanhiblar en l'àrea de Beret.

Un tècnic de la FIS ha visitat ja la zona i al costat dels responsables RFEDI i equips d'ambdues estacions per determinar les característiques del circuit en el qual es preveuen lluites apassionants per al que serà la final d'aquesta temporada 2015-2016.

Aquesta prova es retransmet en directe per tot el món amb un potencial d'audiència milionari que a Espanya emetran en directe Teledeporte de TVE, Esport 3 de TV3 i Eurosport.

S'està definint la composició del Comitè Organitzador del que formaran part la mateixa estació, el Consell Superior d'Esports, la RFEDI, juntament amb la Federació Catalana Esports d'Hivern (FCEH), el Conselh Generau d'Aran i l'ajuntament del Naut Aran i el Consell Català de l'Esport, entre d'altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny