Notícia

La Molina centra l'atenció de directius de quatre estacions austríaques

La Molina és considerada un referent en el tractament global de la neu

La Molina va  rebre diumenge l'atenció de directius de quatre estacions austríaques
La Molina va rebre diumenge l'atenció de directius de quatre estacions austríaques Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Molina va rebre diumenge l'atenció de directius de quatre estacions austríaques. Enguany, el seu interès se centra a La Molina gràcies a la seva important trajectòria a l’hora d’acollir competicions internacionals d’alt nivell. L’estació de la Cerdanya, a més, destaca per haver estat pionera en aspectes ben diversos, com ara la producció de neu i és un clar referent en el tractament global de la neu, des de la producció fins el trepitjat de les pistes.


Cada any, directius d’estacions pertanyents a la FIANET visiten estacions d’arreu del món per conèixer-les de ben a prop. Aquest any, la seva mirada s’ha traslladat a La Molina, que va acollir la visita de directius de quatre estacions austríaques el passat diumenge 14 de febrer, i a Grandvalira, on la trobada va tenir lloc dissabte 13 de febrer.

L’interès principals dels directius vers l’estació de la Cerdanya s’explica perquè es tracta d’una estació coneguda per haver estat escenari en moltes ocasions d’importants competicions internacionals al llarg dels anys i perquè ha estat pionera en aspectes ben diversos, com ara la producció de neu i destaca i és referent en el tractament global de la neu, des de la producció fins el trepitjat de les pistes. En aquest sentit, doncs, La Molina es presenta com un referent durant la temporada d’hivern.

Estacions visitades

Les estacions representades en la visita han estat: Schladming, que també va organitzar Campionats del Món d’esquí alpí FIS l’any 2013. Aquesta estació també destaca per ser un gran complex esportiu durant la temporada d’estiu; St. Anton que va organitzar els Campionats del Món d’Esquí alpí el 2001 i també acull Copes del Món. Amb 340 quilòmetres de pistes preparades en moltes ocasions, és considerada una de les principals estacions del món. També és un referent durant les vacances d’estiu entre excursionistes i senderistes; Ischgl és ben coneguda per les seves festes apres-ski i la vida nocturna. Aquesta estació és famosa per l’organització de mega concerts d’inici i final de temporada, amb artistes de renom; Gadstein: aquesta estació destaca per tenir la neu garantida per l'alçada òptima i extensa xarxa de canons de neu. Un atractiu particular són les aigües termals.

Enllaços d'interés:

Imatges del trepitjat de pistes a La Molina
Reportatge sobre el trepitjat de neu a La Molina
Entrevista sobre el trepitjat de neu a La Molina
Entrevista sobre la Producció de neu a La Molina

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny