Notícia

L’Hotel Parador Canaro, un establiment amb molta història i tradició a Andorra

La història d'un hotel amb teleesquí

Imatge del Parador Canaro antic amb 18 habitacions, la piscina climatitzada i la pista d'esquí al fons
Imatge del Parador Canaro antic amb 18 habitacions, la piscina climatitzada i la pista d'esquí al fons Autor/a: Hotel Canaro
La Familia Farré (coneguda com Família Canaro) va començar en el negoci hoteler al 1963 amb l’Hotel La Posta de Soldeu amb 12 habitacions. Posteriorment, l'any 1968, Josep Farré va reconvertir una antiga Borda (construcció per guardar el bestiar a la muntanya) en un restaurant amb 5 habitacions, el Primer Parador Canaro. La paraula Parador denominava lloc per parar en el camí dels mercaders, ramaders i demés que arribaven a la zona.


Josep Farré, un gran emprenedor, va apostar el desembre de 1968 per crear una pista de esquí per debutants amb un teleesquí al que va anomenar -Canaro-, just al costat del Hotel Canaro. El va inaugurar el 23 de desembre.

L'any 1972 va construir la primera piscina climatitzada de tot Andorra. Al 1976 s’intal.lava el primer canó de neu artificial de tots els pirineus. Al 1980 El Parador Canaro es renovava i ampliava les habitacions de 5 a 18. Al 1981 es duïa a terme l’ampliació de la pista d'esquí i inauguraven el segon teleesquí al que batejaven com a Pedrico. A l’any 1991 es feia una remodelació total de tota la instal.lació de neu artificial amb un nou sistema automatitzat, amb 16 canons de neu per les dues pistes d’esquí. Posteriorment, al 2000, s’ampliava la pista Pedrico en 3HA. Finalment al 2009 s’ampliava el Parador Canaro amb la part nova fins a assolir l’aspecte actual amb 64 habitacions i amb unes magnífiques vistes sobre les Pistes de l’Ski Canaro

Un Homenatge al padrí Miquel Farré Casal

El padrí Miquel Farré Casal, conegut ramader de la zona, va ser l'encarregat de portar les cartes de La Posta francesa fins a la localitat de Porte cada dia. El govern francès el va condecorar per la seva tasca amb la medalla d’honor francesa. Segons van calcular, el padrí Miquel Farré hauria fet la volta al món 10 vegades durant tota la seva trajectòria si comptéssim els Km que va fer durant els anys que duia el correu a França. Com a regal li van entregar uns esquís que van ser un dels primers esquís que hi va haver a Andorra i que avui es troben exposats dins del Parador com a homenatge a aquest gran home.

Informació i reportatge facilitat i autoritzat per www.paradorcanaro.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny