Notícia

La pista de l'Àliga, gairebé recuperada en 24 hores

Un treball "quirúrgic" de les fresadores i les temperatures han permès revertir la situació

La pista de l'Àliga, gairebé recuperada en 24 hores
La pista de l'Àliga, gairebé recuperada en 24 hores Autor/a: Diaridelaneu.cat
De la resignació a l'esperança en poc més de 24 hores. Si ahir els ànims a Grandvalira eren d'abatiment per la situació meteorològica, avui són d'esperança sostinguda. Si fa 24 hores la pista de l'Àliga va quedar tenyida de rosa per la pols sahariana, avui la situació s'ha pogut revertir en bona part gràcies al treball a consciència de les trepitjaneus i el fresat que realitza cadascuna de les màquines. Un treball gairebé quirúrgic realitzat en poc més d'1 hora per fins a 7 trepitjaneus que els ha permès retornar el color blanc a la pista.


Pondre's el sol i començar un treball que gairebé es podria definir com a "quirúrgic". Això és el que van fer ahir a Grandvalira per intentar canviar la situació a una pista Àliga malmesa la nit anterior per les altes temperatures, la humitat i la pols en suspensió d'una perturbació que ahir va travessar el Pirineu de sud cap a nord. Fins a 7 "retracs" van sortir a pista tant bon punt va pondre's el sol per aprofitar la baixada sobtada de temperatures que es produeix amb la posta de sol.

En poc més d'una hora de treball les trepitjaneus i en una divisió de tres sectors de la pista, les màquines van repassar-la  de dalt a baix per realitzar-hi un tractament diferenciat i específic en funció del tram. Segons ha pogut saber Diaridelaneu.cat el procés de recuperació de la pista passa per un tractament que fa que les màquines vagin a una velocitat molt baixa sobre la pista mentre que, per contra, la velocitat de la fresadora és molt més ràpida que l'habitual. Aquest procés és el que hauria permés recuperar la blancor a la neu i recuperar en part la duresa perduda. Però fer aquest tractament tant específic només era possible fer-ho una franja horària molt concreta i posant-hi els recursos adients per fer-ho possible en un termini de temps molt acotat. El resultat ha estat una grata sorpresa per als responsables de Grandvalira i per als mateixos andorrans que ja donaven la prova no per perduda però si per "tocada" a nivell d'imatge i promoció del país.
 
Diversió i espectacle per gaudir de la Copa del Món a Grandvalira

Compte enrere per rebre a les millors esquiadores del món i gaudir d’un emocionant espectacle a Grandvalira els propers dies 27 i 28 de febrer de 2016, durant els quals es disputaran un Super-G (dissabte 28) i una Combinada Alpina (diumenge 29) a la pista Àliga del sector El Tarter

L’estació més gran del sud d’Europa ultima els preparatius de totes les activitats lúdiques paral·leles a la competició que s’han organitzat per tal que el públic assistent gaudeixi en primera persona de la Copa del Món

Quatre dies per donar el tret de sortida a la Copa del Món. Un total de 76 esquiadores de 23 països diferents arriben aquesta setmana a Grandvalira per oferir un dels millors espectacles d’alt nivell mentre s’enllesteixen els detalls dels actes d’inauguració i activitats lúdiques per a què tot el públic assistent gaudeixi en primera persona del Circ Blanc.

Divendres 26 de febrer: festival de llum, màgia i color per donar la benvinguda a la Copa del Món

El divendres previ a la Copa del Món es celebrarà una espectacular actuació amb làser, baixada de torxes i focs artificials des del sector de Soldeu de Grandvalira per a rebre de la millor manera la competició d’alt nivell que es viurà a Andorra el cap de setmana.

A partir de las 19:30h, fins a 500 persones podran gaudir de l’espectacle des de la Plaça de Soldeu mentre assaboreixen el vi calent, la xocolatada i la coca que se servirà a tots els assistents.

Dissabte 27 de febrer: cerimònia floral i sorteig públic de dorsals al Palau de Gel de Canillo

El dissabte 27 de febrer a partir de les 18:30h, tindrà lloc al Palau de Gel de Canillo l’entrega de medalles a les tres millors corredores del Super-G del matí que pujaran al podi com a reconeixement a seu èxit aconseguit durant el matí.

A continuació se celebrarà el sorteig públic de dorsals per elaborar la llista de sortida de la Combinada Alpina (suma d’una mànega de Súper-G i una altra d'eslàlom) que es disputarà el diumenge 28 de febrer, també a la pista Àliga.

Diumenge 28 de febrer: gran festa de cloenda oberta al públic

L’emblemàtica terrassa de l’Abarset, situada a peu de pistes de Grandvalira-El Tarter, serà l’escenari on tindrà la gran festa de cloenda de la Copa del Món Grandvalira 2016 a partir de les 16:00h de la tarda i on el públic assistent prèviament podrà gaudir d’una botifarrada popular.

Més de 4.000 persones vibraran a la zona de meta de la Copa del Món

La millor opció per viure al màxim les proves de Super-G (dissabte 27) i de Combinada Alpina (diumenge 28) serà gaudir de la competició des de les graderies instal·lades a la zona de meta de la pista de Àliga (sector El Tarter de Grandvalira), amb capacitat per a 1.200 persones.

Aquesta no serà la única manera de gaudir en directe de l’espectacle que oferiran les millors esquiadores del món, ja que a la zona de meta també hi haurà zones habilitades per donar cabuda a fins a 2.800 persones més. També es podrà gaudir de tota la prova des de la pantalla gegant instal·lada a la zona de meta per on es retransmetran les proves en directe.

Obertura de pràcticament tot el domini esquiable

Grandvalira encara la setmana més important de la temporada amb condicions òptimes per a la pràctica dels esports blancs. Les nevades dels darrers dies i la previsió de noves precipitacions en forma de neu a partir del dijous, permeten que el Domini de la Neu mantingui pràcticament la totalitat de la seva superfície esquiable oberta amb gairebé 210 km disponibles. Actualment, els gruixos es situen entre els 50 cm i 1 metre.

Aquesta setmana, els amants de la MotoGP tenen una cita al sector Grandvalira-Soldeu amb la presentació de l’equip Avintia el dijous 25 de febrer a les 11h. A les 18h, els membres de l’equip envairan l’avinguda Meritxell d’Andorra La Vella amb les seves motos i a les 19h firmaran autògrafs a la Rotonda d’Andorra la Vella.

Aquest cap de setmana, l’Abarset es convertirà en l’epicentre festiu de la Copa del Món amb la instal·lació del Trade Village a la seva emblemàtica terrassa i a l’aparcament contigu. Dissabte, l’encarregada d’animar l’après-ski de Grandvalira serà la reconeguda dj espanyola B Jones.


Programa de la Copa del Món Femenina Esquí Alpí

Divendres, 26 de febrer del 2016

9h a 12h: Esquí lliure de les corredores per les pistes de competició

17h a18h: Reunió de capitans i sorteig de dorsals

19h30: Espectacle làser, focs artificials i baixada de torxes a la pista Avet (Grandvalira-Soldeu)


Dissabte, 27 de febrer de 2016. Super-G (SG)

10h30: Super-G , pista Àliga SG

12h30: Cerimònia de lliurament floral a zona arribada

18h30: Entrega premis al Palau de Gel de Canillo

18h45: Sorteig públic de dorsals al Palau de Gel de Canillo


Diumenge, 28 de febrer de 2016. Combinada Alpina (SC)

10h30: Màniga Super-G, pista Àliga  SG

13h30: Màniga SL, pista Àliga SL

15h00: Cerimònia de lliurament de premis a la zona arribada

16h: Festa cloenda a l’Abarset, peu de pistes Grandvalira-El Tarter.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny