Notícia

El Govern andorrà descarta la supressió de l’esquí com a activitat escolar

L'esquiador de deu anys accidentat dimarts evoluciona favorablement

Imatge d'arxiu d'un nen accidentat lleument a Arcalís
Imatge d'arxiu d'un nen accidentat lleument a Arcalís Autor/a: Diaridelaneu.cat
El portaveu del Govern andorà va «lamentar» l’accident que un infant de deu anys patia el passat dimarts mentre esquiava en una zona fora de pista a Ordino-Arcalís i va traslladar «la seva evolució favorable, segons ha pogut saber el ministre [de Salut], que es troba en contacte amb la seva família». No obstant, i malgrat la repercussió que els fets han tingut entre la comunitat de mares i de pares, els fets no van suscitar un debat en el si de l’Executiu al voltant de la necessitat de plantejar la supressió de l’esquí com a activitat a les escoles del país. El portaveu de l’Executiu, Jordi Cinca, va descartar la possibilitat de suprimir aquest «esport nacional» del sistema educatiu, tot matisant que aquest plantejament no va ser posat sobre la taula durant la trobada que els titulars van mantenir dimecres i per la qual va comparèixer davant de la premsa.

El representant va considerar fora de lloc «posar en qüestió» l’esquí escolar «per un accident», traslladant la discussió a la necessitat de treballar «perquè les estacions d’esquí siguin segures». En aquest sentit, va destacar l’evolució de les mesures de prevenció al voltant de l’esport així com el fet que les pistes «són exemplars». Amb tot, Cinca va creure oportú esperar a saber «si es va actuar correctament» i va assegurar que «no serà per la via de prohibir que farem l’esquí més segur».

Tot i descartar l’anul·lació de l’esquí escolar, el ministre portaveu va fer extensiu un missatge tranquil·litador apuntant a l’avaluació que s’efectuarà «en acabar la temporada» per tal de «veure en què es pot millorar».

D'ElPeriodic.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny