Notícia

Pujar en taxi-retrac a 2.100 m i sopar de luxe en un xalet de fusta? Après-ski a Les Angles

Les estacions tendeixen a integrar l'après-ski dins les pistes

Le Chalet, un restaurant acollidor a 2.100 m a Els Angles
Le Chalet, un restaurant acollidor a 2.100 m a Els Angles Autor/a: Le Chalet
Un sopar d’alta gastronomia, a 2.100 m d’altura, en un xalet de fusta molt acollidor i amb  accés en retrac? Sóna molt bé, oi? Doncs així és la proposta d’après-ski que ens arriba des del Le Chalet d’Els Angles (Les Angles en francès), a la comarca del Capcir, a la Catalunya del Nord. Una opció que va guanyant adeptes, possiblement perquè no hi ha res millor que un bon boca-orella per a difondre aquesta proposta d'après-ski sense sortir de l'estació. Us ho explico amb més detall en aquest article.

Sortida des del garatge de retracs de Les Angles

Dimecres, 10 de febrer. Són gairebé les 8 del vespre i un grup de 20 persones ens adrecem fins al garatge de retracs de l’estació d’esquí d’Els angles, a la cota 1.700 de l'estació. L'accés es fa per una carretera perfectament pavimentada i el garatge està pràcticament integrat la part alta del casc urbà de la població. Aquesta és l’hora i punt de sortida per pujar tot un grup de comensals fins a Le Chalet, un restaurant de fusta, tant rústic com detallista, que es troba a l’altiplà de l’estació situat a 2.100 m.
La pujada al restaurant es fa en una retrac condicionada amb una plataforma posterior per transportar el grup. Cal saber que el sopar es pot fer per encàrrec d’un grup mínim de 20 persones o bé combinant altres grups més petits o, fins i tot, parelles que finalment puguin sumar un mínim de comensals que facin viable aquesta sessió gastronòmica d’après-ski. Però de les possibles combinacions per gaudir d’aquest sopar ja se’n cuiden els seus responsables, en Jean Parent i l’Helena Biar, els quals us atendran en un català perfecte.

Gastronomia 100% de la Catalunya del Nord

Si en una cosa destaquen els catalans del nord és en la seva defensa aferrissada dels productes del territori. Són de qualitat i els promocionen sense cap complexe. Quan entrem al restaurant-xalet ja ens esperen amb un foc de brasa i un còctel de la casa o amb vins del Rosselló, blanc, rosat o negre, tots de cellers de Banyuls, al vessant nord de l’Albera.

Tot seguit, a peu dret i en forma d’aperitius, van servint un seguit d’entreteniments presentats amb molta cura. Una hora més tard seiem a taula, segons grups, i ens serveixen una mitjana de vedella feta a la brasa amb guarnició especial, el que arreu es coneix com a "chuletón". Dels postres no en diré res perquè penso que ho heu de descobrir vosaltres mateixos, però segur que us sorprendran. En qualsevol cas tot el que porten a taula ve de productors locals de la Catalunya del Nord, o sigui, el que administrativament es coneix a França com a Departament dels Pirineus Orientals i que a nivell turístic es promociona com a una Destinació sud de France.

Ja ho sabeu, si voleu celebrar alguna festa familiar, d’empresa, si sou un grup d’amics i voleu gaudir d’una experiència diferent i molt seductora a nivell d’entorn i gastronomia, aquesta pot ser una de les millors opcions a tenir presents.

Dades d’interés de l'après-ski a Le Chalet
 
Lloc: Le Chalet d’Els Angles
Sortida:19h30 i tornada a les 23h 30
(opció de festa i ball fins a les 2 de la matinada prèvia reserva i segons condicions)
Aforament mínim de 20 persones
Quan? de desembre a març
Reserves: 0033 - 06 70 56 68 71

Tarifa aproximada per a pujada en trepitjaneus i sopar de grup:

Web estació: www.lesangles.com
Més informació a: www.facebook.com/LeChalet.LesAngles
Altres destins d'interès:  www.destinationsuddefrance.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny