Notícia

Formigueres, o com una estació d’alpí integra l’esquí de muntanya

L'ESF ofereix itineraris fora del domini esquiable i l'estació disposa de tres itineraris

Formigueres, o com una estació d’alpí integra l’esquí de muntanya
Formigueres, o com una estació d’alpí integra l’esquí de muntanya Autor/a: diaridelaneu.cat
Formigueres (Formiguera en català) és una estació d'esquí de la comarca del Capcir, a la Catalunya Nord, el que administrativamnent es coneix com a Departament dels Pirineus Orientals i a nivell turístic es coneix com a "Destination Sud de France".
L'estació té una cota mínima de 1.700 m. una màxima de 2.350, 25 quilòmetres de pistes de tots nivells i una xarxa de canons de només 70 unitats d'alta pressió. El fet que les seves pistes es troben en la seva totalitat protegides per extensos boscos de pi negre (fins a la cota màxima)  i una orientació nord o nord-est fa que la necessitat de canons no sigui tant necessària com en altres estacions. Un dels gran atractius d'aquesta estació és el seu ambient familiar i la seva proximitat a cims com el Peric i el Carlit.


Ja fa temps que la convivència entre l’esquí alpí i l’esquí de muntanya, rando com es coneix a França, a les estacions d’esquí és motiu de debat. Un debat que en moltes estacions s’ha tancat en fals: es prohibeix l’esquí de muntanya en els traçats però a l’hora de la veritat els practicants de rando s´entossudeixen a pujar per les pistes. En aquest sentit l’aposta que van fer la temporada passada a Formigueres és encara més atrevida, més si tenim en compte que a França el 70% dels dominis esquiables han optat per prohibir directament la pràctica de l’esqui de randonnée i el 30% restant ho permeten en horaris molt acotats i en zones lliures del trepitjat de neu amb cable.

Formigueres integra les dues modalitats amb limitacions

A Formiguera (Formigueres en francès i com a nom comercial) han integrat les dues modalitats dins l’estació, si bé amb unes normatives força estrictes que, deixant de banda si es compleixen o no, són força clares. L’aposta es basa en la realitat dels seus clients, majoritàriament families, i el cas és que, aquestes, cada vegada més, sovint veuen com són els fills els que esquien a pistes amb un club, o una classe organitzada, mentre que els pares molt sovint opten per practicar amb raquetes de neu o bé per fer sortides a la zona de curta durada amb esquí de muntanya.
En aquest context és interessant el fet de donar a conéixer l’aposta integral de l’esquí de muntanya dins el domini amb dues propostes: la primera, els itineraris dins l’estació i, la segona, les sortides guiades a l’entorn d’aquesta. Us ho expliquem breument.

1 - Itineraris dins el domini

Amb sortida a la base de l’estació, davant l’escola d’esquí ESF, surten fins a 3 itineraris. Tots ells ho fan seguint el lateral de pistes, són de lliure accés i si es vol es poden cronometrar i participar en una cursa virtual amb altres usuaris. Important llegir la normativa editada per l'estació sobre com cal fer ús aquests itineraris.

2 - Itineraris guiats fora el domini

Un altra de les propostes més interessants que ens arriba des de l’estació, d’acord amb l’escola d’esquí ESF, són les sortides fora del domini esquiable. Es pot optar per sortides d’un dia o més. L'entorn fora pistes de Formiguera és ideal per a sortides d'esquí de muntanya, amb valls, cims i refugis per enllaçar un o més dies.

Guiatge segur

El guiatge, nortmalment a càrrec del guia Patrick Miran es fa sempre amb les màximes mesures  de seguretat. Des de comprovar si l'arva funciona fins a la supervisió de la fixació de les pells de foca a la sola dels esquís. També us poden facilitar el lloguer d'equips.

Adreces del vostre interés:
Guia Patrick Miran d'ESF Formigueres
www.esf-formigueres.com
www.formigueres.fr

Més informació:

www.destinationsuddefrance.com
www.neigescatalanes.com
www.tourisme-pyreneesorientales.com

Videos de l'activitat:
Le planeur à La Llagonne:
https://vimeo.com/132364944
De la belle poudreuse en 2013:
https://vimeo.com/60128424

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny