Notícia

L'alcalde de La Seu defensa la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2026

L'alcalde de la Seu creu que el projecte olímpic és "bo per al Pirineu, per a Barcelona i per a Catalunya"

Albert Batalla, durant la compareixença davant la Comissió d'Estudi de la Candidatura Olímpica dels Jocs d'Hivern 2026
Albert Batalla, durant la compareixença davant la Comissió d'Estudi de la Candidatura Olímpica dels Jocs d'Hivern 2026 Autor/a: RadioSeu.cat
L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat davant la Comissió d'Estudi de la Candidatura Olímpica i Paralímpica dels Jocs d'Hivern 2026 el ple suport al projecte olímpic i el convenciment que tirar-lo endavant serà "bo per al Pirineu, per a Barcelona i per al conjunt del país". Així mateix, el batlle urgellenc ha advocat per un procés obert i participatiu sobre la proposta, plantejat "sense prejudicis", en què s'inclogui una consulta per copsar les opinions de la ciutadania. "Són tants els arguments a favor, que estic convençut del sí", ha subratllat.

Batalla ha reiterat durant la seva intervenció que els Jocs Olímpics d'Hivern són "una bona oportunitat per situar el territori al món i posicionar-lo com un destí turístic de natura i neu". L'alcalde de la Seu també ha argumentat que la candidatura permetria millores en les infraestructures i comunicacions de les comarques pirinenques. En aquest sentit, ha recordat que a la zona hi ha un dèficit en aquest àmbit, que podria solucionar-se amb l'organització dels Jocs, "sempre tenint en compte l'equilibri entre desenvolupament i conservació".

Per Batalla, acollir un esdeveniment tan important deixarà un llegat important, "com el van deixar els JJOO del 92 en el cas de la Seu d'Urgell, que va ser subseu de piragüisme d'aigües braves". De moment, el territori agraeix els documents que s'han confeccionat a través de la candidatura, com és el cas del Pla Global del Pirineu  i el Pla Estratègic dels Esports de neu, que ja donen el seu fruit.

Finalment, l'alcalde de la Seu s'ha mostrat convençut que Barcelona pot assumir el projecte olímpic sense que això repercuteixi negativament en les finances municipals. La inversió que correspondria a l'Ajuntament barceloní seria de 51 milions d'euros repartits en 7 anys. "És una xifra assumible i raonable", ha indicat Batalla, que també ha instat a establir un colideratge no només entre les institucions del Pirineu i el de Barcelona, sinó també amb la Generalitat de Catalunya. Respecte a aquest colideratge, el batlle de la Seu d'Urgell ha proposat que es podria expressar en una “oficina olímpica conjunta” entre les administracions per reemprendre els treballs, “si cal, fins i tot, amb més força”.

Veu "majoritària"

La compareixença de Batalla, que ha justificat el seu discurs en base a la veu "majoritària" de les institucions pirinenques i la ciutadania a la representen, s'ha dut a terme a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona. A la sessió també hi ha comparegut Rafael Peris, tinent d'alcalde de Lleida. Així mateix, han exposat el seu argumentari Pau Noy Serrano, Manel Cunill Llenas, Xavier Civit Fons, Antonio Moreno Ruiz, Josep Ramon Fontdevilla Isus i Pere Porta Colom, president de l'IDAPA.

De RàdioSeu.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista