Notícia

Els tècnics de la FIS qualifiquen el traçat de Beret com un dels més espectaculars

Tot a punt per les Finals de la Copa del Món Snowboard Cross FIS Baqueira Beret

Els 16 especialistes en la construcció de l'imponent circuit més l'equip tècnic de l'estació i els responsables FIS Nick Roma i Alberto Schiavon porten diverses setmanes donant forma a la muntanya
Els 16 especialistes en la construcció de l'imponent circuit més l'equip tècnic de l'estació i els responsables FIS Nick Roma i Alberto Schiavon porten diverses setmanes donant forma a la muntanya Autor/a: Diaridelaneu.cat
A tres dies de la finalització de la construcció de l'espectacular traçat de les finals de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS per als dies 19 i 20 de març els tècnics ho qualifiquen ja com un dels més espectaculars del circuit.


Els 16 especialistes en la construcció de l'imponent circuit més l'equip tècnic de l'estació i els responsables FIS Nick Roma i Alberto Schiavon porten diverses setmanes des de les 8 del matí i acaben entrada la nit movent neu i donant forma a la muntanya.

La prova final del circuit de Copa del Món de Snowboard Cross (SBX) FIS arribarà a Baqueira Beret els dies 19 (classificatòries) i 20 de març (finals) després de 8 proves repartides entre Europa i Àsia.

Roma, dissenyador del traçat designat per la FIS, està sorprès de la quantitat i qualitat de la neu de Baqueira Beret i ha explicat que "és una neu de gran qualitat molt fàcil de treballar i després de les fortes nevades durant les últimes setmanes ens han permès construir un circuit que puc dir ja que està al nivell del que es va fer a Peyongyang a Corea ". D'altra banda, Roma considera que el treball juntament amb els responsables tècnics de l'estació aranesa i els shapers locals està sent molt fàcil i ha vist un grup molt entregat i amb gran capacitat de treball. La construcció es porta a terme durant les 3 setmanes anteriors a l'esdeveniment amb un experimentat equip.

El traçat, situat a la zona del Blanhiblar de Beret a la pista anomenada "Boardercross" tindrà un desnivell de 115 metres i una longitud de 877 metres. Els primers 300 metres des de la sortida seran en línia recta amb mòduls, dubbies i salts i serà la zona on els riders aniran més junts. Després del primer revolt amb peralt a la dreta li seguiran 200 metres més amb un salt fins a la següent corba i peralt a l'esquerra. En els últims 400 m fins a la meta es construiran dos revolts més amb una recta final en què hauran amb salts i més dubbies on es veuran les lluites finals pel podi.

Tot estarà a punt el dijous 17 de març quan el responsable FIS d'Snowboard, l'aleman Uwe Beier, i el Delegat Tècnic de les proves designat per la FIS, el rus Denis Zezin, han de validar el traçat. A més, es col·locaran uns 2.000 metres de xarxa A i 3.000 m més de xarxa perimetral perquè la selecció de les 30 millors dones 60 homes de la Copa del Món de Snowboard Cross baixin amb tota seguretat.

L'esdeveniment compta amb el suport d'un comitè organitzador molt actiu format per la pròpia estació, el Conselh Generau d'Aran, RFEDI, l'ajuntament de Naut Aran més d'institucions locals, autonòmiques i estatals. D'altra banda, també s'han bolcat patrocinant la Copa del Món marques com Catalana Occident, la marca turística Val d'Aran i el Consell Català de l'Esport.

Característiques de la pista

Sortida: 1.972 m
Arribada: 1.857 m
Longitud: 877 m
Ample: 20 m
Desnivell: 115 m

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny