Notícia

Un sopar de fondue a 2.200 m.? Après-ski a La Coma d'Arcalís

La proposta d'Arcalís passa per accedir al restaurant amb un "mega-trineu", en el GicaFer o amb esquís

Interior del resturant de La Coma d'Arcalís
Interior del resturant de La Coma d'Arcalís Autor/a: Diaridelaneu.cat
Queden pocs dies perquè s’acabi la temporada de neu però la Setmana Santa, a la cantonada, és una bona oportunitat per a cremar els darrers cartutxus d’aquelles activitats que ens han quedat pendents de fer. Entre aquestes hi ha les propostes que ens ofereixen les estacions per quan acabem d’esquiar, o sigui, l’après-ski.


En aquesta ocasió em centraré en la proposta de sopar de que ens arriba des d’Arcalís. El mes de desembre passat es posava en marxa a Arcalís una proposta ben seductora: sopar nocturn al restaurant La Borda, al sector La Coma d’Arcalís, a 2.200 m. Una de les curiositats d’aquesta activitat és la forma d’arribar al restaurant, la qual es fa per mitjà d’un “megatrineu” arrossegat o, més ben dit, empentat per retrac. Es tracta d’un trineu gegant amb capacitat per a un màxim de 40 persones i que amb sortida a la zona dels garatges de les retrac d’Arcalís, a la cota 2.000 i a la qual cadascú hi arriba amb el seu vehicle, transporta els comensals fins al restaurant-refugi de La Coma. També hi ha l’opció de fer-ho amb esquís de muntanya, foquejant per la famosa pista “megaverda” en un trajecte que no deu tenir més de 2 o 3 quilòmetres, i fer la tornada igualment amb esquís. 
Dir-vos també que el mega-trineu és obert i que per tant cal anar ben abrigat. Pels qui ho vulguin també hi ha l’opció de fer-ho amb el Gica-fer, una mena de mini trenet cobert de dos vagons articulats i amb tracció d’orugues per la neu, però per a aquesta opció cal concertar-la amb els responsables del restaurant.

Entre els al·licients de la proposta d’Arcalís hi ha el fet que des del restaurant es pot veure, còmodament des del menjador, com les trepitjaneus de l’estació van fent el fresat de les pistes amunt i avall per La Balma, la Megaverda-Basera i la Coma, i tot això mentre els canons van fent neu. Tot i ser de nit els canons porten focus que il·luminen la producció de neu  que fa cada canó i les retracs porten uns focus molt potents que il·luminen perfectament tot el seu entorn. Si més no em va semblar una imatge curiosa.

Les opcions del sopar i accés

Pel que fa a les propostes gastronòmiques els responsables del restaurant ens ofereixen dues opcions:

Menú Tristaina (fondue de carn = 36,50 € per persona) i Menú Cataperdís (fondue de formatge = 39,50 € per persona). Es necessita un mínim de 2 persones per fer una fondue. Els 2 menus inclouen pica-pica, primer plat, fondue de segon, postres, aigua, vi i xupitos de comiat.
També compten amb un menú infantil que inclou: sopa o crema de verdures, pit de pollastre a la planxa amb patates, aigua i postres (fondue de xocolata amb fruites) per 15,50 €.

El preu del menú inclou el transport en trineu. El punt de trobada per prendre el trineu és el final de la carretera (per sobre del taller, quan troben la neu que no els deixa continuar amb cotxe) a les 20: 30H. Es prega puntualitat. La baixada serà cap a les 00: 00H.
Hi ha un vehicle cobert (GicaFer) que dóna el seu servei. Es tracta d'una empresa independent i aquest té un preu de 5 € per persona. Si volen contractar aquest servei hauria d'alertar emb temps per fer la reserva.

Per reserves: restaurantlacoma@vallnord.com
O el telèfon de reserves: 603.252

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny