Notícia

Tot Nòrdic fa una valoració positiva de la temporada 2015-16

Per les estacions d'esquí nòrdic hi han passat 7.506 alumnes de col·legis

Per les estacions d'esquí nòrdic hi han passat  7.506 alumnes de col·legis
Per les estacions d'esquí nòrdic hi han passat 7.506 alumnes de col·legis Autor/a: Diaridelaneu.cat
Malgrat haver tingut una temporada complicada per l’arribada tardana de la neu acompanyada de altes temperatures que han provocat una temporada, amb obertures i tancaments intermitents de les estacions, un cop analitzats els resultats els responsables de l'associació Tot Nordic fan una valoració general positiva de la temporada i destaquen que la diferència en el percentatge d’esquiadors amb l’any passat ha sigut de 3% inferior.


Tot Nòrdic fa una valoració general positiva de la temporada d'esquí de fons 2015-2016, malgrat les complicacions causades per l'arribada tardana de la neu, acompanyada d'altes temperatures que han provocat obertures i tancaments intermitents de les estacions. El número total d'usuaris ha estat de 34.720, una xifra un 3 per cent inferior a l'any passat.

La mitjana de dies oberts se situa en els 63, tenint en compte que l'estació de Virós Vallferrera no ha obert cap dia i que Tuixent La Vansa ha funcionat tan sols 29 dies. A Tavascan, l'obertura ha estat de 116 dies.

Pel que fa al tipus de públic, s'ha repartit entre 10.504 esquiadors de dia, 8.670 excursionistes amb raquetes, 7.506 alumnes de col·legis i grups i 723 forfets de temporada. Si s'analitza aquestes dades, es dedueix que ha crescut el número d'escolars que visiten les estacions de nòrdic i que cada cop són més els centres educatius que aposten per l'esquí de fons. En aquest sentit, se subratlla la importància del programa Esport Blanc Escolar, promogut per la Generalitat de Catalunya, com a ajuda en la promoció d'aquest esport.

Raquetes i esquiadors fidels

Tot Nòrdic indica que en temporades en què la neu no és abundant els practicants de raquetes augmenten i escullen les estacions d'esquí nòrdic perquè compten amb circuits senyalitzats i segurs. Els compradors del forfet de temporada també han estat molt fidels i podrien ser molts més si les condicions meteorològiques no haguessin estat tan adverses per al sector. Pel que fa a la davallada de l'esquiador de dia és a causa de la manca de neu i als episodis de mal temps, que han coincidit en cap de setmana, quan més número d'esquiadors practiquen el nòrdic. La xifra mitjana d'esquiadors de dia ha estat de 110.

La Mancomunitat destaca el bon treball fet per tot el col.lectiu que treballa a les estacions de nòrdic, ja que en anys com el que s'ha viscut cal "treballar dur per tenir els circuits en el millor estat possible". El sector confia que la temporada vinent la neu arribi abans i es continuï treballant conjuntament per incrementar el nombre de practicants i garantir la continuïtat de les estacions d’esquí nòrdic a Catalunya.

De RadioSeu.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny