Notícia

La Generalitat, disposada a coliderar la candidatura Barcelona-Pirineus

L'executiu planteja els Jocs d'Hivern com un "projecte de país"

Reunió de la comissió de seguiment de la candidatura en una imatge d'arxiu
Reunió de la comissió de seguiment de la candidatura en una imatge d'arxiu Autor/a: RadioSeu.cat
La Generalitat està disposada a coliderar la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. Aquest és el missatge que vol donar el Govern en la nova reunió de la comissió de seguiment del projecte, que es farà aquest divendres a l'Ajuntament de la capital catalana.


L'anunci l'ha fet aquest dijous a la Seu el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, que intervindrà en aquesta assemblea juntament, entre d'altres, amb el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz. Figueras ha reiterat l'aposta en ferm del Govern per la candidatura olímpica. En aquest sentit, ha indicat que estan disposats a fer "un pas més" i compartir el desenvolupament del projecte amb l'Ajuntament de Barcelona -atès que la candidatura al COI l'ha de presentar sempre una ciutat- i amb els ens locals del Pirineu.

Figueras justifica aquest compromís amb Barcelona-Pirineus 2026 en considerar que es tracta d'un "projecte de país" i que pot ser beneficiós tant per a la capital catalana com per a les comarques de muntanya, com també per a la vertebració del territori. En aquest sentit, el secretari general indica que estan d'acord amb que se celebri una consulta veïnal, tant a Barcelona com al Pirineu, perquè els ciutadans decideixin si donen suport a la proposta.

En l'anterior reunió de la comissió de seguiment, ara fa un mes, també hi va intervenir l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que es va mostrar convençut que, en cas de fer-se una consulta, els habitants del Pirineu donaran un ampli suport a tirar endavant la candidatura. Batalla considera que el sol fet de presentar la candidatura ja seria beneficiós per a la promoció del territori pirinenc a nivell internacional.

De RadioSeu.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista