Notícia

Ni jocs d'hivern ni pista d'esquí indoor a Barcelona

Autor/a: Snowworld
No només Barcelona es retirarà de la cursa dels Jocs d'Hivern, també es descarta que la ciutat pugui disposar d'una pista d'esquí indoor a la ciutat si Ada Colau esdevé alcaldessa d'aquí a deu dies. Només cal revisar el programa de Barcelona en comú per adonar-se de les conseqüències que tindran les eleccions del 24 de maig per als esports d'hivern a la ciutat i al Pirineu.

En el programa de la candidatura es deixa constància que  l'equip d'Ada Colau aposta per "promoure plans urbanístics de millora del barri i revisar els existents, per tal d’assegurar que qualsevol política de planejament urbanístic i de bonificacions fiscals obeeixi a un interès social i comunitari". Res a dir, el problema és la interpretació que se'n fa del què és "interès social" i "interès comunitari". Així doncs, quan fa referència al projecte de la pista d'esquí que s'ha de construir al carrer Motors deixa clar que al sector de "la Marina del Prat Vermell" s'ha de "rebutjar qualsevol intent de construir una pista d’esquí al carrer dels Motors".

Als candidats de Barcelona en comú no els deuen convèncer els més de 250 llocs de treball de creació directa per cobrir les necessitats de les instal·lacions que s'havien de construir amb capital 100% privat. Ni tampoc que el projecte anés lligat a un conveni amb l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) o que el complexe sigui energèticament sostenible.

Unes instal·lacions energèticament sostenibles

A nivell mediambiental el complexe està previst que sigui sostenible, ja que el fred necessari per al complex provindrà de la central de gas natural liquat del Port de Barcelona, un fred que actualment s'aboca directament al mar. Malauradament el projecte ha estat, fins a dia d'avui, encallat als calaixos de l'Ajuntament de Barcelona per dos motius: havia d'ocupar un espai que el planejament urbà de la zona qualifica d'equipaments i no hi havia suport de la resta del consistori per modificar-lo i, segon, que obligava a traslladar les actuals dependències del Banc dels Aliments.
Fins avui el projecte només havia rebut el suport nítid i clar de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, que hi veia com els esports d'hivern podrien créixer en practicants a Barcelona, més encara si el complex facilitava l'arribada del Metro a la zona Franca.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots