Notícia

Resultats de la temporada a Masella: menys neu però més esquiadors

L'estació de Das i Alp fa un balanç positiu de la temporada


El diumenge 24 d’abril Masella acomiadava amb sol, neu i bones temperatures la temporada 2015-16, després de 5 mesos ininterromputs d’obertura de pistes i instal·lacions. Una temporada més l’estació ha ofert la temporada d’esquí més llarga dels Pirineus, sent la primera en obrir el  24 de novembre de 2015 i tancant la darrera, el 24 d’abril de 2016. Malgrat un hivern difícil per temperatures elevades i poques precipitacions els resultats han estat millors que la temporada passada.


Resultats més positius del que es podria imaginar a Masella després d'un hivern que a nivell meteorològic la neu ha estat molt irregular, però amb nevades molt oportunes en dates clau. Si bé l'hivern ha resultat sec i temperat, dinàmica que des de finals de febrer ha canviat amb nevades més regulars durant les primeres setmanes de la primavera, per contra les nevades han estat molt oportunes. Així doncs, la primera nevada va ser la segona quinzena de novembre i va permetre obrir Masella el dia 24 d’aquest mes i poder garantir unes bones condicions durant el pont de la Puríssima. Després d'un gener difícil el febrer es va mostrar més generós en fred i precipitacions i, sortosament, el març va permetre gaudir d’una bona primavera i, en particular, d’una Setmana Santa excel·lent en afluència d'esquiadors a pistes. Aquesta conjuntura hauria permès salvar una temporada que del contrari hauria estat força més discreta en xifres.

Aquest és el balanç de la temporada en números:

393.000 esquiadors dels quals 29.000 ho han fet de nit
5.600 abonaments de temporada venuts
5 mesos de temporada d’esquí, amb 153 dies d’esquí amb obertura el dimarts, dia 24 de novembre de 2015 i tancament el diumenge, dia 24 d’abril de 2016.
3 mesos de temporada d’esquí nocturn

Valoració de l'estació

Des de l'estació la valoració que es fa de la temporada és positiva, ja que s’han aconseguit unes xifres en nombre d’esquiadors similars a la temporada 2014-15, amb 380.000 dies d'esquí,  però menys que la 2013-14, que va ser excepcional per quantitat de neu i afluència, amb 400.000 forfets/dies d'esquí. La clau dels bons resultats en aquesta temporada ha estat la xarxa de neu que permet optimitzar el màxim les finestres de fred per produir neu i que des d’aquesta temporada ja se'n disposa a tots els sectors de l’estació. Amb hiverns com el 15-16 es posa de manifest l’encert de prioritzar les inversions en la xarxa de la neu produïda. Un altra de les dades clau ha estat, segons informa l'estació, el nombre d’abonaments de temporada expedits, una xifra que s’ha vist incrementada, un fet atribuïble a la tasca de fidelització del client amb abonament i els avantatges que aquest inclou, com ara garantia de dies d'obertura per sobre altres estacions o la possibilitat d'esquiar gratuïtament en altres llocs del Pirineu i d'arreu del continent europeu i americà.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots