Notícia

Cap a una consulta sobre la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2026?

Per contra, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona demana "tancar la carpeta" del projecte

Cap a una consulta sobre la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2026?
Cap a una consulta sobre la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2026? Autor/a: Diaridelaneu.cat
Mentre Barcelona en Comú obre la porta a una consulta sobre la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2026, la FAVB (Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona) demana "tancar la carpeta" del projecte mentre que els favorables a la cita olímpica la defensen com una "oportunitat" per al territori.


El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha posat sobre la taula la possibilitat de fer una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026, en la Comissió no permanent d'estudi d'aquest projecte. Per contra Jordi Clausell, de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), ha demanat "tancar la carpeta" del projecte perquè hi ha altres "prioritats" i ha reptat a consultar els veïns per saber si volen o no els Jocs. Els favorables a la candidatura la defensen com una "oportunitat" i, fins i tot, com l'"excusa per tirar endavant unes infraestructures reivindicades pel territori", en paraules del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega. Els Jocs tindrien un impacte total sobre l'economia catalana d'uns 7.686 MEUR de producció, 3.589 MEUR de valor afegit i crearien uns 70.000 llocs de treball en set anys, segons un estudi sobre la candidatura del 2022.

D'ACN

Informe sobre el potencial impacte econòmic derivat del Projecte Barcelona Jocs Olímpics d’Hivern 2022-2026. Maig de 2016

El present document pretén mostrar els aspectes principals relacionats amb el potencial impacte econòmic previst en la proposta de candidatura de Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022 i, per tant, relacionat amb la nova candidatura per a l’any 2026. Tot i així, cal remarcar en aquesta introducció que totes les dades d’anàlisi que es mostren en aquest document han estat extretes de l’estudi realitzat pel Departament d’Estudis de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació i Gabinet Tècnic de Programació de l’Ajuntament de Barcelona a l’any 2013; això vol dir que la realitat econòmica del país ha canviat moltíssim i evidencia, a més, que no es disposa de dades actuals que permetin avaluar la viabilitat d’una nova proposta de candidatura per a l’any 2026.

En la proposta de candidatura Barcelona-Pirineu 2022, l’objectiu era el d’optimitzar els recursos existents, atraure inversió privada, racionalitzar les inversions públiques necessàries i maximitzar-ne l’impacte en l’activitat del país. A més, un dels criteris de plantejament de la candidatura era el de dimensionar el projecte a la realitat econòmica del país, basant la proposta en els principis d’austeritat, eficiència en la gestió i concertació públic-privada a fi de garantir la sostenibilitat econòmica del projecte.

En una possible nova candidatura a l’any 2026, s’hauria de mantenir la intenció de crear un projecte proporcionat a la realitat econòmica del país i estar a l’abast del que avui Barcelona, el Pirineu i Catalunya poden permetre’s. Això implicaria tenir cura, i partir de la contenció, austeritat i, sobretot, realisme, tot garantint, en tot cas, el retorn de la inversió que el projecte exigís. El plantejament d’uns Jocs ha de partir de l’objectiu que suposin un motor de desenvolupament sostenible que perduri a llarg termini. Val la pena reiterar, però, que no es disposa de dades actuals que permetin fer una estimació real del projecte.

Per mitjà del present informe, es pretenen mostrar les anàlisis del potencial impacte econòmic que s’havien efectuat per a la candidatura de l’any 2022, a fi de poder traslladar-les, tot i que es tracti d’una aproximació irreal i sense dades que permetin adaptar les previsions a la nova realitat econòmica del país, a la possible nova proposta per al 2026 i ésser capaços d’avaluar-ne els efectes.


 

Comentaris

  • rodrigoguardiola de fontrubi

    No ho entenc, que el desti d'unes olimpiades d'hivern es tinguin que decidir en una ciutat que no te cap interés en res mes que no sigui la mateixa ciutat, aixo es el mateix "centralisme" que s'acusat sempre a Madrid, si el territorio vol unes oliempiades d'hivern ho ha de decidir el territori i la Generalitat, el mateix que les instalacions de les pistes d'esqui Indor de Barcelona. En fi si hem de refiar de la Colau ho tenim clar.

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny