Notícia

Menys competidors per Barcelona-Pirineus. El Québec es retira de la cursa dels jocs d'hivern 2026

Régis Labeaume, alcalde de Québec (Quebec - Canadà) ho ha anunciat oficialment

Régis Labeaume, alcalde Québec, ha anunciat la renúncia de la ciutat de Québec a ser candidata per als jocs d'hivern de 2026
Régis Labeaume, alcalde Québec, ha anunciat la renúncia de la ciutat de Québec a ser candidata per als jocs d'hivern de 2026 Autor/a: montrealgazette.com
Tercer intent fallit en trenta anys. La ciutat del Québec es retira de la cursa per acollir uns jocs d'hivern el 2026. Ho ha anunciat en una carta pública l'alcalde de la ciutat, Régis Labeaume, que ha donat a entendre que la ciutat tenia poques possibilitats de ser escollida, per les candidates amb les que hauria de competir i, sobretot, pels tècnics suïssos amb els qui hauria de negociar alguns dels aspectes més fluixos de la candidatura tant en l'aspecte neu com gel, segons ha donat a entendre d'una forma poc convincent o amb segones intencions. La carta ha estat enviada als mitjans de comunicació de la ciutat i al president del COI, Thomas Bach.

Una reacció en certa manera curiosa, ja que la capital del Québec, (la capital té el mateix nom que l'estat del Québec), era una ferma candidata a acollir els jocs d'hivern que calia suposar que el 2026 hauria d'acollir alguna ciutat americana, seguint la norma no escrita que després d'Europa o Àsia tocaria traslladar l'organització dels jocs d'hivern al continent americà. Ara bé, el cert és que les jocs de 2022 tampoc seran a Europa, com pertocava, ja que se celebraran a Pequin.

Entre els reptes d'aquesta ciutat francòfona de poc més de 500.000 habitants i havia el fet que no disposava que de cap instal·lació per a acollir els salts d'esquí ni tampoc circuit de bobsleight, un fet que en qualsevol cas no hauria impedit que la candidatura fos prou bona per acollir els jocs i traslladar aquestes dues disciplines a alguna altra ciutat, un cas gairebé idèntic al de Barcelona, a qui també es permetria que en el cas del circuit de bobsleight es pogués fer en alguna estació alpina francesa.

A poc més de 60 quilòmetres de la ciutat de Québec s'hi troba l'estació d'esquí de Stoneham i dues estacions més, possibles escenaris de les proves de neu, mentre que les de gel s'haurien celebrat a la mateixa capital. Les ciutats canadenques de Vancouver i Calgary haurien acollit algunes de les proves que per manca d'instal·lacions adients no s'haguessin pogut organitzar al Québec, una possibilitat que comptava amb el vist-i-plau encara no oficial del COI, fins i tot amb la possibilitat de que hi participés la nord-americana Lake Placid.

Ara la decisió de presentar una candidatura canadenca queda en mans del Comitè Olímpic del Canadà (COC) que haurà de presentar una possible candidatura al COI abans del proper 30 de juny. El camí per la candidatura Barcelona-Pirineus 2026 sembla que es va posant una mica menys difícil que fa només un any enrere.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista