Notícia

Bagergue presenta un projecte per a ser peu de pistes de Baqueira

Baqueira Beret ho veuria amb bons ulls i com una oportunitat per seguir creixent

Bagergue presenta un projecte per a ser peu de pistes de Baqueira. Imatge d'arxiu de l'entorn del poble a l'hivern
Bagergue presenta un projecte per a ser peu de pistes de Baqueira. Imatge d'arxiu de l'entorn del poble a l'hivern Autor/a: www.debagergue.com
Fa més d'una dècada que es parla d'aquest projecte, però sembla que en aquesta ocasió les postures de les dues parts estan més a prop que mai. Per part de l'Ajuntament de Bagergue l'opció es veu com una manera de fer créixer aquesta població en què només hi viuen 80 persones permanentment. Del costat de l'empresa que gestiona les pistes de Baqueira Beret també es veu amb bons ulls ja que, tot i que no es preveuen pistes fins al poble, sí que li permetria guanyar àrea esquiable a les muntanyes d'aquesta població i les d'Unha.

Segons la informació avançada pels mitjans La Manyana i Nevasport es pretenen instal·lar dos telecadires. Un amb sortida des de la mateixa població de Bagergue, arribaria fins a la cota 1800, i seria el que s'hauria de fer servir per tornar, ja que no es projecten traçats fins al poble. L'altre telecadira hauria d'anar des de la cota 1800 fins al sector de Beret, on l'estació ja té els permisos per col·locar el Vista Beret que va quedar fora d'ús fa un parell d'anys, i que des de fa unes setmanes s'està procedint al seu desmuntatge .

La intenció de l'Ajuntament de Bagergue, no és ser una nova porta d'entrada a Baqueira, sinó un accés per als veïns, residents i clients allotjats en el seu terme municipal, on hi ha tres plans urbanístics per desenvolupar en el qual es permet construir 104 habitatges entre xalets i blocs plurifamilars, a més de sis hotels d'una capacitat màxima de 25 habitacions. Per tant, no es planteja l'opció de construir un gran aparcament.

Per Baqueira Beret és una oportunitat per seguir creixent construint pistes en aquestes muntanyes. L'opció la veu tan interessant, que està disposada a pagar les telecadires al costat de promotors privats. Fa 10 anys quan es va intentar per primera vegada, alguns dels veïns afectats no es van posar d'acord. Caldrà veure si demà hi ha més consens.

De Nevasport.com
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny