Notícia

El forfet del "Domini català" competirà amb el de Grandvalira

Les estacions de la Catalunya del Nord, segons l'estudi de Contours, generen una xifra de negocis insuficient per assumir inversions de futur.

Al fons i d'esquerra a dreta es poden veure els traçats de les pistes de Font Romeu, Pirineus 2000, Els Angles i fins i tot Formiguera a l'extrem dret de la imatge
Al fons i d'esquerra a dreta es poden veure els traçats de les pistes de Font Romeu, Pirineus 2000, Els Angles i fins i tot Formiguera a l'extrem dret de la imatge Autor/a: Diaridelaneu.cat
Poc a poc es van sabent més detalls del projecte "Domini català", la unió de les estacions de Font-Romeu, Els Angles i Formiguera en un sol domini esquiable. La inversió d'aquest projecte s'apropa als 70 milions d'euros, per als quals ja gairebé es disposa d'una ajuda garantida de la Regió de Llenguadoc que s'aproparia al 15% en el pitjor dels casos. La resta s'haurà de finançar amb fons propis (i amb el preu del forfet d'aquest domini. Segons un estudi encarregat per aquestes tres estacions el preu del forfet s'haurà de posar a la venda a un preu gairebé igual, al que està sortint a dia d’avui a Grandvalira, i així ho declarava fa uns dies en una entrevista al Diaridelaneu Jérôme Meunier, director de l'estació d'Els Angles.

L'estudi de Contours

Darrere la fusió de les tres estacions hi ha diversos estudis, entre els quals el de l'agència parisenca Contours, que l'any passat va publicar un estudi de 57 pàgines posant sobre paper les debilitats i fortaleses de les estacions consorciades dins Les Neus Catalanes. L'estudi evidenciava el que ja se sabia i és que les estacions de la Catalunya del Nord, gestionades per si soles, generen una xifra de negocis a dia d'avui insuficient per garantir l'explotació actual i per assumir inversions de futur. A més, hi ha un problema de posicionament dins el món de l'esquí a França i és que actualment cap de les estacions nord-catalanes està situada entre el rànquing de les 20 primeres destinacions d'esquí del país. En concret, Font Romeu ocupa la posició 31, els Angles la 44 i Formiguera la 86a posició.

L'estudi de l'agència parisenca posa sobre la taula la necessitat de que, perquè siguin més visitades i freqüentades, les estacions del Capcir i l'Alta Cerdanya han de ser vistes pels seus clients actuals o potencials com un bon i autèntic destí d'esquí. Per resoldre aquesta visió una de les recomanacions és clara i força òbvia: remuntadors més ràpids, garantir la neu i la qualitat d'aquesta aprofitant les pistes de més alçada i orientació nord i optimitzar-rendibilitzar al màxim les inversions. Per a aquesta darrera opció l'informe diu que només hi ha un camí: una unió que permeti optimitzar els recursos ja existents i que en faciliti el finançament. I tot això amb la vista posada al 2020, any en què la unió ja ha de ser una realitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny