Notícia

El Pla Director per La Molina i Masella contempla una hipotètica celebració dels Jocs d'Hivern

El Pla preveu un telecabina entre l’estació de tren i La Molina i una altre giny entre Masella i Alp

Un monitor i els seus alumnes observen el Puig Llançada al fons, on el Pla director permetrà fer-hi nous traçats per a l'esquí
Un monitor i els seus alumnes observen el Puig Llançada al fons, on el Pla director permetrà fer-hi nous traçats per a l'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
El dibuix de la nova estació d’esquí la Molina-Masella, segons queda recollit en el Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí i que promou la Generalitat, suposa l’ampliació del complex amb noves pistes, nous remuntadors, nous edificis de serveis, noves àrees comercials i residencials i nous aparcaments, entre altres iniciatives, segons la informació que publicava ahir NacioDigital.cat


El document recull, de forma resumida, els projectes que es proposen per convertir els dos complexos hivernals en un “domini esquiable únic que englobi les estacions de la Molina i Masella”. Diu el Pla que és “la voluntat d’oferir un producte comercial, esportiu i turístic de major envergadura, que complementi l’oferta de cadascuna de les estacions i les mantingui, en conjunt, entre els 50 dominis esquiables més importants del món”.


Noves pistes, nous remuntadors, noves àrees comercials i residencials

El Pla Director dibuixa tres escenaris diferents per a les estacions. Els dos primers (un dels quals sense el PDU), preveu un creixement nul per a les dues empreses. El tercer, amb el PDU, marca un creixement intensiu, inclou les instal·lacions necessàries per a una hipotètica celebració dels Jocs d'Hivern i parla de noves pistes als prats del Puigllançada i Alabaus a la Molina. I als prats de la Tosa i pleta de Das a Masella. En relació a la desestacionalització, el document diu textualment que “les previsions i la regulació del sòl no urbanitzable ha de ser prou flexible per preveure la implantació de noves activitats, amb els requeriments ambientals que pertoqui, no relacionades amb la neu (equipaments, comercials, residencials-hotelers, etc.) que generi activitat durant els mesos d’estiu”.

A la Molina

El Pla parla, a trets generals, de recuperar el telecabina entre l’estació de tren i l’aparcament de Font Canaleta; la recuperació de les pistes d’esquí que arriben fins a l’estació del tren a la Molina; fomentar l’accés per Coll de Pal (garantint la vialitat de la BV-4024, amb la implantació d’algunes millores per evitar congestes, l’aplicació de mitjans neteja-neus i la implantació de plans i protocols de seguretat); la construcció o finalització del telecadira de Coll de Pal; la millora i ampliació del refugi niu de l’Àliga; un nou aparcament a Coll de Pal; nous edificis a la pista llarga per a l’escola d’esquí i per a ludoteca infantil; l’adequació de l’antiga clínica Joan Anton Samaranch per a habitatge de treballadors; l’adequació i atorgament d’usos a l’edifici i magatzem de Bonasort; la remodelació per encabir màquines i modernitzar el taller de l’hangar de màquines de Montana; l’ampliació de l’edifici Costa Rasa per destinar-lo a magatzem i taller.

A Masella

S'hi contempla la possibilitat d'una nova estació intermèdia a la zona del Clotar, amb la construcció d’un aparcament i dos telecabines (fins al pla de Masella i fins a la pleta de Das). A llarg termini aquesta estació podria connectar-se, a través d’un nou telecabina amb un nou aparcament al costat de la C-162, por el nucli urbà d’Alp. El document de la Generalitat afirma que “aquesta és una actuació amb un cost econòmic molt important i amb possibles afeccions ambientals i paisatgístiques significatives, especialment les explanades per aparcament i el telecabina”.
També destaca el Pla altres actuacions en l’àmbit de Masella com ara la millora de l’aparcament de Coma Oriola; nou edifici per a garatge de màquines; la millora i ampliació de l’edifici de tallers i sala de màquines; l’adequació, ampliació i millora dels edificis bar-refugi del cap del bosc i Coma Oriola; nou edifici de serveis a la Pia i la Pleta i l’adequació, ampliació i millora de l’edifici principal de serveis del Pla de Masella.

Més informació a: naciodigital.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny