Notícia

Seran així el telecabina i noves pistes de Puigllançada?

El Pla director de La Molina deixa traçats els possibles nous remuntadors

Fotomuntatge del possible traçat i pistes sobre el paisatge real que seguiria el nou espai esquiable de Puigllançada
Fotomuntatge del possible traçat i pistes sobre el paisatge real que seguiria el nou espai esquiable de Puigllançada Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí de La Molina i Masella. ja és un document públic. Fa només uns dies es van avançar alguns detalls del que preveu aquest document i, en paral·lel, també es va celebrar una reunió a l'Ajuntament de Das amb els veïns del poble per presentar-lo. A Diaridelaneu ja disposem d'aquest document i en els propers dies anirem detallant quines són les ampliacions de pistes i remuntadors de La Molina i Masella que permetrà, si finalment s'aprovés tal i com està redactat, aquest Pla Director. Ara bé, des de l'administració ja s'ha avançat que només és un document inicial i de màxims, per tant cal preveure que pugui ser retallat o modificat en alguns àmbits.


En l'article d'avui ens centrarem en el sector de Puigllançada, a La Molina, i ho fem basant-nos en el supòsit que, en aquest sector, el document no sigui modificat i per tant es pugui desenvolupar al màxim de com està dissenyat sobre plànols. Tal i com reconeix el Pla Director l’obertura de noves pistes va acompanyada, gairebé de forma inevitable en la majoria dels casos, de nous remuntadors. Aquest és en síntesi el resultat que es podria permetre segons el Pla per a aquesta muntanya en el seu vessant nord.

Telecabina o telecadira "Puigllançada"

El document recull el possible traçat d'un nou remuntador que tindria l'inici a tocar del llac principal de La Molina, pràcticament a la confluència de les pistes "Muntanya Sagrada" i "Olímpica". Actualment també s'hi troba en procés d'instal·lació no acabada, el telecadira antic de Cap de Comella a la cota 1.750 m.. Aquest nou giny sortiria en direcció sud i en línia recta cap al Puigllançada (2.405 m.), i tindria l'arribada a uns 300 metres a ponent de l'arribada del telecadira "Torrent Negre". A Diaridelaneu ens hem permès la llibertat d'escollir el tipus de remuntador, i l'hem definit com un telecabina perquè per la seva llargada potser seria més adient aquest tipus de giny, però que ningú s'ho prengui seriosament. L'hem batejat  amb el nom de "Puigllançada", una altra "llicència" que ens hem atorgat.

Cinc noves pistes d'orientació nord

Segons la ortofoto de la documentació del Pla Director el traçat del nou giny permetrà l'accés a un mínim de 4 noves pistes, totes elles d'orientació nord i que enllaçaran amb la pista de Muntanya Sagrada o el tram final de la Comabella, a més d'una cinquena pista que enllaçarà amb el sector de Torrent Negre. Cal pensar que aquestes pistes seran un sector emergent i de gran atractiu per a la Molina ja que a més de ser d'orientació nord són també ubicades a la cota més alta de l'estació i en una zona propera al coll de Pal, una nova porta d'entrada a l'estació que comptarà amb aparcament i noves instal·lacions i serveis (actualment ja hi ha un edifici de serveis gairebé enllestit). Adjuntem en aquest article diverses imatges amb la simulació del traçat de les pistes i el nou giny per tal que els lectors puguin fer-se una idea figurada i no exactament real del traçat del nou remuntadors i les noves pistes.

Tot els detalls cada dia a Diaridelaneu.cat

En els propers dies anirem desglossant, un a un i amb detall, els nous sectors esquiables que es preveuen per La Molina i per Masella. No us ho perdeu, però també volem avisar-vos que aquests documents no són definitius, tal com s'esmenta més amunt, i són propostes de màxims i sotmeses a modificacions en les properes setmanes. Les imatges que complementen aquesta informació són figuratives i no reals i han estat modificades per l'autor de l'article.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny