Notícia

Com serà la nova àrea esquiable de la Baga de Masella?

Segons la ortofoto i la proposta en estudi el sector permetria el naixement de tres noves pistes

Ortofoto de la nova àrea esquiable la Baga de Masella projectada en el Pla Director de La Molina i Masella
Ortofoto de la nova àrea esquiable la Baga de Masella projectada en el Pla Director de La Molina i Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí de La Molina i Masella., tal i com està dissenyat en el document presentat fa pocs dies, permetrà incrementar a Masella les àrees esquiables en diverses zones. Una d'aquestes és la zona de la Baga, entre el Pas del Roc i el sector La Pia. Recordem que, com ja vam avançar ahir, des de l'administració s'ha anunciat que és un document inicial i de màxims, per tant cal preveure que pugui ser retallat o modificat en alguns àmbits. Avui avancem la ortofoto i la proposta d'estudi per al sector esmentat.


En l'article d'avui ens centrem en el sector de La Baga, a Masella, i ho fem basant-nos en la proposta d'estudi del Pla Director i la Ortofoto que s'inclou en el document presentat. També hi hem adjuntat un plànol de pistes del sector figurat i no real del resultat final ja que l'actual plànol de pistes d'aquesta zona no reflecteix fidelment l'orografia real que hauria de coincidir amb la ortofoto.

Telecadira "La Baga"

La proposta en estudi inclou un telecadira que tindria la cota de sortida als 1.650 m., a tocar de la carretera entre Alp i La Molina i Masella, km 9, en una zona que inclou un aparcament. Des d'aquest punt, tocant a la carretera com també passa amb el sector de La Pia, el telecadira surt en direcció nord per remuntar fins al coll de la Mola, a l'actual confluència de les pistes Cerdanya i Excursió, en un pla situat a la cota 1.994 m.. Es tracta d'un giny que a simple vista es veu més curt en traçat que no el veí telecadira de La Pia. L'hem batejat  amb el nom de "La Baga" per trobar-se en el sector del mateix nom.

Tres noves pistes d'orientació nord-est

Segons la ortofoto de la documentació del Pla Director el traçat del nou giny permetrà l'accés a un mínim de 3 noves pistes d'orientació nord-est de 350 metres de desnivell. En realitat es tracta de l'allargament de la pista Rovellons que, des del punt on actualment hi ha traçada una corba tancada cap a l'esquerra (per retornar cap al pla de la Pia) en sortirien tres nous traçats que portarien al peu del telecadira nou. També es podria enllaçar amb el nou sector des de la Familiar, enllaçant amb la pista Maria de Dalt, travessant la pista Cerdanya i arribant al peu del nou giny.
Adjuntem en aquest article una ortofoto del nou sector i la proposta en estudi sobre plànol. També s'adjunta una simulació figurada i no real del traçat del nou giny i les pistes en el sector.

Tot els detalls cada dia a Diaridelaneu.cat

Tal i com ja vam avançar ahir informant del sector de noves pistes de Puigllançada de La Molina, en els propers dies anirem desglossant, un a un i amb detall, els nous sectors esquiables que es preveuen per al domini Alp 2500. Són documents no definitius que dissenyen propostes de màxims i que per tant estan sotmesos a modificacions en les properes setmanes.
Les imatges que complementen aquesta informació són figuratives i no reals i han estat modificades per l'autor de l'article.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny