Notícia

Ja hi ha traçat per al telecabina i pista d'esquí entre l'estació de tren i l'estació d'esquí a La Molina

Serà un traçat gairebé idèntic a l'original però l'arribada serà a Font Canaleta

Vista actual del barri de l'estació de tren de La Molina.Ja hi ha traçat per al telecabina entre l'estació de tren i l'estació d'esquí a La Molina, que serà gairebé igual al traçat original, molt tapat per la vegetació, que es pot veure a la fotografia
Vista actual del barri de l'estació de tren de La Molina.Ja hi ha traçat per al telecabina entre l'estació de tren i l'estació d'esquí a La Molina, que serà gairebé igual al traçat original, molt tapat per la vegetació, que es pot veure a la fotografia Autor/a: Diaridelaneu.cat
Recuperar el remuntador i el traçat que unia l'estació de tren amb l'estació d'esquí: aquesta és una de les propostes més importants que recull el Pla Director Urbanístic de La Molina i Masella. No serà només una unió amb giny mecànic, possiblement amb telecabina, sinó que a més hi ha reserva d'espai per a una futura pista d'esquí que permetria baixar esquiant des de Pista Llarga  fins a una estació intermèdia del telecabina situada a la zona del refugi del CEC o , si les condicions ho permetessin, fins a la mateixa estació de tren.


Sortida en tren des de Barcelona, Granollers o Vic, arribar a l'estació de La Molina i des d'aquesta mateixa estació enllaçar amb un telecabina que deixi els esquiadors a l'actual aparcament de Font Canaleta. Des d'aquest punt es podrà accedir fàcilment a la Pista Llarga (zona debutants), a Font Canaleta (accés ràpid a la resta d'estació) i als trampolins de salts d'esquí, que serien habilitats per a uns hipotètics jocs d'hivern. Això és el que dissenya el PDU (Pla Director Urbanístic de La Molina) per a aquest sector del domini Alp 2500.

Telecabina a l’estació de tren

La proposta de traçat per al futur telecabina és gairebé idèntica al traçat original del telecadira que unia l’estació de tren (1.500 m.) amb el Turó de la Perdiu (1.775 m.), però hi ha una lleugera desviació cap a ponent del punt d’arribada, fent-lo arribar a l’actual aparcament de Font Canaleta. A més es preveuen dues estacions intermèdies, una a l’actual zona del refugi del CEC, a la cota 1.600 i una altra a Pista Llarga (1.700 m.). Aquestes estacions a mig traçat permetrien diverses funcions: en el cas de la cota 1.600 serviria per donar accés als esquiadors de la pista d’esquí que baixa fins a l’estació de tren i que, cal suposar, tindrà dificultats per mantenir la neu tota la temporada. A diferència del traçat original el nou giny tindria l’estació d’arribada a Font Canaleta, i això permetria deixar/recollir els esquiadors de nivell mig i expert en un punt d'accés fàcil i ràpid amb la resta del domini esquiable. L'arribada a Font Canaleta també permetria un accés molt còmode fins a la zona dels trampolins de salts d'esquí, que serien habilitats de nou per a uns hipotètics jocs d'hivern, segons contempla el PDU en aquesta zona.

Pista d'esquí fins a l'estació de tren

El PDU també deixa espai per a una futura pista d'esquí que permetria baixar esquiant des de Pista Llarga fins a la mateixa estació de ferrocarrils o bé a l'estació intermèdia situada a la cota 1.600, actual refugi del CEC. El propi PDU identifica els problemes d'innivació que tindria aquesta pista per tractar-se d'una cota baixa però esmenta el fenomen de la inversió tèrmica que sovint es dóna en les cotes inferiors als 1.500 m i que permetria la innivació amb neu produïda d'aquesta nova pista.
Entre els elements d'anàlisi que destaca la memòria del PDU es fa referència a la necessitat de millorar la línia de tren que uneix Puigcerdà amb Barcelona tot considerant que només la seva posada al dia justificaria la inversió en aquesta unió amb giny mecànic de l'estació d'esquí i l'estació de tren.

Tot els sectors esquiables del PDU, cada dia a Diaridelaneu.cat

Tal i com hem estat avançant i informant en els darrers dies (noves pistes de Puigllançada a La Molina o de la Baga a Masella), en els propers dies anirem desglossant, un a un i amb detall, els nous sectors esquiables que es preveuen per al domini Alp 2500. Són documents no definitius que dissenyen propostes de màxims i que per tant estan sotmesos a modificacions en les properes setmanes. Adjuntem en aquest article la proposta d'estudi sobre plànol i la ortofoto del PDU per a aquest sector.

Comentaris

  • ningu a pensat encara de que aquesta pista es podra utilitza un o dos dies a la temporada??KE NO NO NEVA!!! una milionada d'inversio a la merda, perque habilitar coll de pal pake, no? cla entrarien per alla i deixarian d'utilitzar el tiunel del cadi!!! AIXO ES UN ENGANY!!

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny