Notícia

Dues noves zones esquiables a Masella: la Pleta de Das i el Clotar

El PDU Molina-Masella reserva espai per al possible traçat d'un giny mecànic entre Alp i el Pla de Masella

Proposta dels 2 nous sectors esquiables a Masella: el Clotar i la Pleta de Das
Proposta dels 2 nous sectors esquiables a Masella: el Clotar i la Pleta de Das Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí de La Molina i Masellapermetrà incrementar a Masella les àrees esquiables en diverses zones. Si fa un parell de dies donàvem a conèixer la zona de la Baga-Coll de la Mola avui ens centrem en el Clotar (cota 1.500 m.) i la Pleta de Das (1.600 m.). A més d'aquestes dues noves àrees també es contempla el traçat d'un nou giny mecànic entre el casc urbà d'Alp i el pla de Masella.


S'imaginen deixar el cotxe en un aparcament a Alp i des de, pràcticament el mateix casc urbà del poble, accedir per telecabina fins a l'estació d'esquí de Masella? Doncs aquesta possibilitat, que sovint se n'havia parlat i escoltat en converses informals, serà possible si el PDU (Pla Director Urbanístic de Molina i Masella) s'aprova tal com està dibuixat ara mateix i les inversions per fer-ho possible tiren endavant. Segons el document els esquiadors podran deixar el cotxe a Alp i accedir al Clotar (cota 1.500 m.) on hi haurà una base intermèdia en el trajecte del giny mecànic.

El Clotar, "baixar" la base de Masella a 1.500 m.

A la zona del Clotar (1.500 m.), està prevista la construcció hipotètica d'un gran aparcament de cotxes i s'hi podrà accedir esquiant per dues pistes, una de nova construcció amb origen a l'actual pista els Coms de Das i l'altra des de la pista Familiar, poc abans de que aquesta pista tingui el seu final al Pla de Masella.
El Clotar es convertirà "de facto" en la cota baixa de Masella. Des d''aquest nou sector es podrà remuntar amb el mateix telecabina que ve d'Alp fins al Pla de Masella o bé accedir a un altre nou remuntador que els portaria fins al sector la Pleta de Das, enllaçant amb la pista Els Coms de Das. Des de l'arribada d'aquest nou giny es podria accedir al nou sector esquiable de la Pleta o tornar al Pla de Masella  per una pista de nova construcció. Aquesta pista d'esquí, tot i tenir un bon tram en cotes inferiors als 1.600 m., seria possible de mantenir oberta gràcies a la seva orientació clarament nord, a la protecció del bosc i sobretot per la neu produïda i al fenomen de la inversió tèrmica que permetria moltes hores de producció les nits de desembre i gener, un cas similar al que explicàvem ahir per a la pista d'esquí de La Molina fins a l'estació de tren. Al Clotar també s'hi podrà accedir esquiant des d'una variant de l'actual pista Familiar.
 
Telecadira Pleta de Das

El nou sector esquiable de la Pleta de Das seria en realitat, segons la proposta en estudi, l'allargament natural cap a ponent de l'actual pista els Coms de Das, de la qual en sorgirien tres nous traçats a l'entorn de l'actual refugi de la Pleta (veure foto). La base d'aquest nou remuntador seria a la cota 1.600 m., i l'arribada seria a la cota 2.150 m. sobre la pista La Feixa i entre l'arribada dels telecadires Coma Oriola i Masella Jet.

Tres noves pistes

El nou sector esquiable Pleta de Das permetria la creació de tres noves pistes d'orientació a ponent, que com esmentàvem més a munt, vindrien a ser l'allargament natural de la pista Coms de Das amb tres nous traçats. Està prevista la construcció d'un petit llac en una zona propera al refugi de la Pleta per alimentar la producció de neu d'aquest sector.

Els nous sectors esquiables del PDU al Diaridelaneu.cat

Tal i com hem estat avançant i informant en els darrers dies des del diaridelaneu.cat estem detallant el Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí de La Molina i Masella, i per aquest motiu anem desglossant, un a un i amb detall, els nous sectors esquiables que es preveuen per al domini Alp 2500. Recordem un cop més que són documents no definitius que dissenyen propostes de màxims i que per tant estan sotmesos a modificacions en les properes setmanes i que després caldrà veure si econòmicament són inversions viables i assumibles. Demà tornem a La Molina!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny