Notícia

La proposta del PDU Molina-Masella per al sector Rasos d'Urús-Prats de la Tosa

La nova zona proposada faria extendre Masella cap a ponent amb 3 noves pistes

Ortofoto del PDU al sector Muntanya d'Urús de Masella
Ortofoto del PDU al sector Muntanya d'Urús de Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí de La Molina i Masellapermetrà incrementar a aquesta darrera estació les àrees esquiables en diverses zones. Als sectors de Baga-Coll de la Mola, el Clotar (cota 1.500 m.) i la Pleta de Das (1.600 m.), avui ens fixem en el sector Prats de la Tosa-Rasos d'Urús comprés entre les cotes 1.850 i 2.400, al sector de ponent de la Tosa seguint un traçat que, en certa manera, seria paral·lel a l'actual pista de l'Isard. 


Si ja és habitual veure la Serra del Cadí quan s'esquia en pistes com la Tosa Vermella o Coma Oriola a Masella, més ho serà encara si algun dia es pot desenvolupar el sector esquiable Prats de la Tosa i Rasos d'Urús, que el PDU de Molina-Masella preveu a l'extrem occidental de Masella. Es tracta d'un sector d'orientació nord-oest ubicat al terme municipal d'Urús, comprés entre les cotes 1.850 i 2.400.

Quatre noves pistes a ponent de la pista Isard

La pista Isards és actualment la més occidental de Masella però ho podria deixar de ser-ho si algun dia prospera aquest nou sector esquiable. La nova zona proposada al PDU seria accessible des del sector de Coma Oriola i permetria la implementació de 4 noves pistes situades entre els 2.400 i els 1850 m. amb orientació nord nord-oest, excepte una que tindria una orientació oest en el seu tram inicial. No està prevista la construcció de cap llac de suport per a neu produïda en aquesta zona.
 
Un (o dos) nous telecadires

El PDU preveu la construcció d'un telecadira per a aquest nou sector i el seu traçat seria proper a la zona escarpada i rocosa que actualment es pot veure a ponent la pista Isards. També hi ha prevista la construcció d'un nou remuntador que uniria la base de Coma Oriola amb el cim de la Tosa, si bé aquest darrer giny no necessàriament estaria vinculat al desenvolupament d'aquesta zona nova dels Prats de la Tosa.

Els nous sectors esquiables del PDU al Diaridelaneu.cat

Des del diaridelaneu.cat estem detallant el Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d’esquí de La Molina i Masella, i per aquest motiu anem desglossant els nous sectors esquiables que es preveuen per al domini Alp 2500. Són documents no definitius que dissenyen propostes de màxims i que per tant estan sotmesos a modificacions en les properes setmanes.
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial