Notícia

Projectades tres noves pistes de Cap de Bosc al Pla de Masella

Dos dels nous traçats s'ubicarien a ponent del traçat del telecadira Masella i el tercer a la part de llevant

Simulació aproximada de les tres pistes projectades des de Cap de Bosc al Pla de Masella
Simulació aproximada de les tres pistes projectades des de Cap de Bosc al Pla de Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tres noves pistes amb sortida a l'arribada dels telecadires Masella Jet i el nou en projecte "Pleta de Das", de les quals dues tindrien un recorregut que les portaria al Pla de Masella i la tercera fins al Clotar. Aquests nous traçats podrien ser una realitat si el PDU de Masella s'aprova tal com ha estat redactat i recentment presentat.


La proposta de PDU que aquests dies hem estat avançant i desglossant en aquest digital no només contempla noves àrees esquiables fora de l'actual perímetre de Masella i La Molina, també dins les àrees esquiables actuals hi ha marge per a la creació de noves pistes de diferents dificultats. Aquest seria el cas de les tres noves que es proposen amb sortida al Cap de Bosc, a la cota 2.150 m. just a l'arribada de l'actual telecadira Masella Jet.

Dos pistes a ponent del traçat Masella Jet, una a llevant

Segons la proposta d'estudi dues pistes tindran sortida i accés des del nou telecadira Pleta de Das o bé enllaçant des de l'actual pista La Feixa, amb sortida des del Masella Jet i el telecadira Coma Oriola. Aquestes pistes tindrien orientació nord i s'han de situar a ponent de l'actual traça del desembragable que uneix el Pla de Masella amb el Cap de Bosc. L'altra pista, ubicada a llevant de la mateixa traça, tindrà la sortida a l'alçada de l'actual cafeteria Cap de Bosc i l'arribada del vell telecadira de dues places, actualment en desús.

Les pistes que en l'ortomapa hem assenyalat amb els números 1 i 2 tindrien un itinerari que les portaria fins al Pla de Masella enllaçant, en part, amb la pista La Plana. En canvi, la pista senyalitzada amb el número 3 tindria un recorregut força més llarg i finalitzaria a la nova zona esquiable del Clotar, a la cota 1.500 m. de l'estació.

Què és el PDU de Molina-Masella?

El Pla director urbanístic (PDU any 2016) del domini esquiable de La Molina i Masella, és un nou instrument de planejament que té l'objectiu de tractar les dues estacions com a domini esquiable únic, facilitar-ne el desenvolupament integral i impulsar-ne la funció de motor econòmic i turístic, a més de perseguir la desestacionalització en l’ús de les instal·lacions. Per això el PDU també ordena els peus de pista amb usos turístics, culturals i recreatius que ajudin a diversificar l’oferta. El planejament permetria fer les dues estacions més atractives i captar esquiadors internacionals d’estades setmanals.

Aquest Pla Director Urbanístic (PDU) ja és un document públic al qual ara s'hi poden presentar suggeriments o propostes de millora i per aquest motiu anem desglossant, un a un i amb detall, els nous sectors esquiables que es preveuen per al domini Alp 2500. Recordem, però, que són documents no definitius que dissenyen propostes de màxims i que per tant estan sotmesos a modificacions en les properes setmanes i que després caldrà veure si econòmicament són inversions viables i assumibles.

Comentaris

  • Obrir cicatrius al bosc fràgil del pre-Pirineu sempre és una mala idea. Entenc que cara nord (temperatura i insolació) i pineda negra van sovint plegats, però s'hauria de buscar una manera de millorar traçat sense l'impacte paisatgiste que provoquen aquestes intervencions. En la memòria, la llagriment de l'animalada de l'Àliga inferior a El Tarter, en un bosc de Gall Fer i excepcional bellesa.

5-10-20-tots
1
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny