Notícia

Els Alabaus acolliran les proves de freestyle en uns jocs d'hivern

El PDU Molina-Masella contempla que les competicions "freestyle" es facin a les pistes Clot de l'Hospital i la Creueta

Vista general dels Alabaus de La Molina
Vista general dels Alabaus de La Molina Autor/a: La Molina
Ubicar al sector Alabaus les proves de freestyle d'uns hipotètics jocs d'hivern és una de les propostes que contempla el PDU de Molina-Masella. Aquest sector, que en el seu moment se'l va conèixer com el d'expansió de l'estació, va ser inaugurat el 1972 i ja va rebre un remodelació l'any 2006 amb la vista posada als mundials de surf de neu que s'hi van celebrar el 2011. La proposta inclou el condicionament de dues noves pistes que en realitat ja estan traçades al plànol de pistes vigent: el Clot de l'hospital i la Creueta.


alabaus-la-molina-circuit-cross
Els Alabaus, en una imatge d'arxiu (Foto: IST).

El sector dels Alabaus, el situat més a llevant de l’estació ceretana, tornarà a rebre noves inversions en el futur, segons la proposta d’estudi del PDU Molina-Masella.

Consolidar les pistes Clot de l’Hospital i La Creueta

La proposta d’estudi el que fa és, a la pràctica, consolidar i condicionar dues pistes ja existents en el plànol de pistes vigent: la Creueta i Clot de l’Hospital. Es tracta d’adequar-les a les normatives que requereixen la pràctica de les proves de freestyle per a uns hipotètics jocs d’hivern i això implica, amb tota seguretat, la instal·lació de neu produïda en aquests traçats. Una xarxa de neu ja existent a la zona però que s'ampliaria amb l'objectiu de garantir-ne la innivació a les proves. Com ja passa actualment, l'accés es faria des del telecadira desembragable Els Alabaus. Aquestes pistes tenen orientació nord-est i van de les cotes 1.909 a 2.284 m.

la-molina-alabaus-arribada-circuit-sbx
Els Alabaus, en una imatge d'arxiu (Foto: IST).

Dades històriques del sector Els Alabaus

El sector es va obrir l’any 1972 amb la instal·lació del primer teleesquí Poma-Buj Alabaus I. Dos anys més tard s’instal·lava el segon Teleesquí, també un Poma Buj. Va ser l’estiu de 2006 quan es va remodelar la zona i es van canviar els dos remuntadors per un telecadira desembragable de 6 places i la instal·lació de 22 canons de producció de neu. També es va fer l’obra del llac d’Alabaus i la sala de bombeig.

L’any 2008 es va realitzar l’obra del Half Pipe, el més gran del Pirineu, i s’hi van instal·lar 16 canons nous per a innivar-lo conjuntament amb la Pista del Border Cross.

L’any 2010 es va realitzar la reforma de la Cafeteria i dels sanitaris, així com la integració i remodelació definitiva del aparcament del Pedró, la remodelació de la pista del mateix nom i la incorporació de dos canons de producció de neu per aquesta pista, en la qual cada any s’hi celebra el trofeu Pista Pista!. El gener de 2011 va acollir els Campionats del Món de surf de neu.

Què és el PDU de Molina-Masella?

El Pla director urbanístic (PDU) del domini esquiable de La Molina i Masella, és un nou instrument de planejament que té l’objectiu de tractar les dues estacions com a domini esquiable únic i permet crear noves àrees esquiables i ordena els peus de pista amb usos turístics, culturals i recreatius que ajudin a diversificar l’oferta. El planejament permetria fer les dues estacions més atractives i captar esquiadors internacionals d’estades setmanals.

Aquest Pla Director Urbanístic (PDU) ja és un document públic al qual ara s’hi poden presentar suggeriments o propostes de millora i per aquest motiu anem desglossant, un a un i amb detall, els nous sectors esquiables que es preveuen per al domini Alp 2500. Recordem, però,  que són documents no definitius que dissenyen propostes de màxims i que per tant estan sotmesos a modificacions en les properes setmanes i que després caldrà veure si econòmicament són inversions viables i assumibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny