Notícia

Gian Franco Kasper, president de la FIS, felicita Baqueira, Espot i La Molina

Ho va fer en el marc del 50è Congrés de la FIS celebrat a Cancún transmetent la felicitació a May peus, president de la RFEDI

La celebració i excel·lent organització de la Copa del Món a Espot ha estat un dels motius de la felicitació de Kasper, president de la FIS
La celebració i excel·lent organització de la Copa del Món a Espot ha estat un dels motius de la felicitació de Kasper, president de la FIS Autor/a: Espot Esquí
RFEDI referma al Congrés FIS el projecte Spainsnow per afavorir la millora dels esportistes d'hivern espanyols. Ha estat un acotat equip el que ha assistit al Congrés FIS celebrat a Cancún (Mèxic) en el qual els responsables de la federació espanyola han tancat diversos convenis per afavorir la pràctica i la difusió dels esports d'hivern de competició. En aquest context, Gian Franco Kasper, president de la FIS, ha aprofitat per transmetre al president de la RFEDI May Peus el fet de felicitar Baqueira, Espot i La Molina per l'organització de les proves internacionals d'aquest passat hivern.


El 50è Congrés de la FIS celebrat a Cancún (Mèxic) que el divendres 10 va tancar les seves portes i va començar el passat dilluns 6 de juny ha reunit a les federacions d'esports olímpics de neu i també altres no olímpics i ha comptat amb la participació de més de 900 persones representant a més de 100 federacions nacionals. Recordem que l'anterior Congrés bianual es va celebrar a Barcelona el 2014 on hi van assistir 1.100 inscrits.

Potenciant el programa de competicions internacionals Spainsnow

El president RFEDI, May Peus Espanya, i el director general de la institució, Olmo Hernán, es van reunir amb Gian Franco Kasper, president FIS, per a la presentació del nou projecte de Spainsnow en relació als esdeveniments internacionals de neu a Espanya amb la intenció de facilitar a les estacions espanyoles que formen part de ATUDEM que entrin en el calendari de competicions d'alt nivell de la màxima federació dels esports d'hivern.

En aquest sentit, Kasper felicito RFEDI i a les estacions organitzadores per les Copes del Món de Snowboard Cros de Baqueira, les de Telemark d'Espot i les finals de Copes d'Europa d'esquí alpí disputades a La Molina.

A nivell d'importància, Kasper també va destacar els Mundials Freestyle i surf de neu de Sierra Nevada 2017 i els va posar com a exemple després de la presentació que van realitzar els responsables de l'esdeveniment al capdavant dels quals hi ha Maria José López. En aquesta presentació realitzada durant el congrés es va exposar als federatius dels països participants i de la FIS com serà l'esdeveniment que se celebrarà del 9 al 18 de març de 2017. En aquesta línia, el comitè organitzador del Mundial també es va reunir amb FIS màrqueting AG per tractar els temes de patrocini.

Finalment, Kasper també va felicitar Espanya per mantenir a un membre en el Consell de la FIS, màxim òrgan rector de la federació internacional. L'últim dia de l'esdeveniment es va dur a terme l'elecció dels 17 membres per al període 2016-2018 i entre ells va ser reelegit el candidat presentat per RFEDI, Eduardo Roldán, que ja formo part en la legislatura anterior. En aquest sentit, Peus també va felicitar Roldán assegurant que és important la presència espanyola al Consell per promoure els projectes esportius Spainsnow en el si de la FIS.

Acord amb els grans de l'esquí i surf de neu

D'altra banda, entre les reunions més destacades realitzades per representants de RFEDI estan les de la comissió OPA (Organisation des Pays Alpins) amb Suïssa, França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Eslovènia i Liechtenstein. En la trobada amb Urs Lehman (president de Swisski) representant d'OPA, es va acordar que Espanya formi part de diverses accions conjuntes amb els països d'aquesta organització per convocar conjuntament Camps d'entrenament amb joves a més d'un calendari de competicions internacional coordinat entre tots els membres.

Altres convenis

També a nivell esportiu es va tenir una fructífera reunió amb els presidents de la federació francesa, Michel Vion, i del president de l'andorrana, Albert Coma, per a la reedició del conveni per a esdeveniments conjunts disputats als Pirineus. L'objectiu és facilitar inscripcions i augmentar la quota de participacions dels esquiadors dels tres països en carreres transfrontereres.

Es va celebrar una reunió amb l'Argentina i Xile per tractar convenis internacionals per a la inscripció en competicions que se celebrin a Espanya.

A nivell comunicació també es va tancar una reunió amb el màxim responsable de Televisió FIS, el director general d'Infront Sports, Tito Giovannini, amb el qual es van tractar temes de drets dels diferents esdeveniments previstos a Espanya. Es va rubricar l'acord pel qual se cedeixen els drets de les retransmissions de Copa del Món de freestyle i Snowboard per a Espanya i el FIS Alpine Magazine que actualment emet Teledeporte. Aquest pacte ha significat la tornada dels esports d'hivern a la televisió pública.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Un consell: que quan facin el salt no tanquin els ulls''
Eduard Terricabres, en 'Terri' Cap de salts a la Llosa del Cavall

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots