Notícia

Esquiada per la pista El Clot de Vallter 2000

El Clot va ser la primera pista per a esquiadors de nivell mig i experts que posava en funcionament Vallter

Esquiada per la pista El Clot de Vallter 2000. Imatge d'arxiu d'aquesta pista.
Esquiada per la pista El Clot de Vallter 2000. Imatge d'arxiu d'aquesta pista. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Esquiada a la pista El Clot el dissabte 13 de febrer de 2016. Un dia amb sol, vent en calma i neu en condicions òptimes. Aquest dia se celebrava el Carnaval i l’estació presentava un bon aspecte malgrat haver estat un hivern molt fluix en fred i precipitacions.

BREU DESCRIPCIÓ

La pista del Clot, amb homologació FIS i coneguda també com l’Estadi, és una vermella a la qual s’accedeix pel telecadira quatre places Jordi Pujol, instal·lat el desembre de 1991. La pista té una cota de sortida a 2.530 m. arribada a 2.210 m. llargada de 1.700 m., i amplada mitja de 50 m. Pràcticament no té bosc en cap lateral i disposa de neu produïda en tota la seva llargada. Orientació est en tot el seu traçat amb pales i plans encadenats constantment.  Segueix el clot del torrent, d’aquí li ve el seu nom i és la pista més comercial de tota l’estació.

ALGUNES DADES HISTÒRIQUES

El Clot va ser la primera pista per a esquiadors de nivell mig i experts que posava en funcionament Vallter, l’any 1974. Inicialment el traçat tenia algunes diferències respecte a l’actual i, per exemple, fins a l’any 1979 s’iniciava en una cota de sortida més baixa, just on ara hi ha la “famosa” corba del teleesquí Barquins. En el seu tram baix passava per on actualment hi ha la bassa de suport per la neu produïda, a prop de la pala final de la Canal de la Regalèssia.
La pista va tenir instal·lació de neu produïda de baixa pressió a partir de 1991 en la seva part baixa i a partir de 1999 ho va ser en tot el traçat amb alta pressió.
L’1 de juny de 1996 va ser una data històrica per a aquesta pista, la qual va ser oberta al públic de forma gratuïta i s’hi va poder esquiar en la seva integritat després d’haver estat una temporada excepcionalment generosa en precipitacions de neu.
El Clot va rebre l’homologació FIS per a eslàlom el febrer de 2005 a càrrec de l’inspector delegat Lluís Roig.

OPINIÓ PERSONAL

La pista El Clot és una pista divertida que combina pendents que conviden a la velocitat i zones planes o lentes i és precisament aquesta varietat la que fa que l’esquiador hagi d’estar improvisant acceleració o derrapatge en els girs. Comentar dues curiositats: d’una banda que en la seva cota alta, a 2.535 m. podreu veure la badia de Roses si el dia és clar i, de l’altra, que més o menys a mitja pista hi ha un petit tram en el qual el vent gairebé mai s’hi deixa notar amb la força amb que ho pot fer a la resta de l’estació.

Per recordar la vostra baixada o el vostre dia d’esquí el podeu registrar amb l’aplicació gratuïta que Vallter té a la xarxa per als dispositius mòbils, o també fer-ho via Skitude.
Aquest és el resultat del track gravat a la pista per mitjà de l’aplicació esmentada: http://www.skitude.com/es/skituder/tracks/render/user/ivan+sanz+tusell/id/88926

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny