Notícia

Les 10 pàgines imprescindibles per informar-se dels esports d’hivern a Catalunya

Llistat de pàgines d'actualització diària en període d'hivern en castellà i català

Logotips d'algunes de les pàgines citades a l'article
Logotips d'algunes de les pàgines citades a l'article Autor/a: Diaridelaneu.cat
Per país, per idioma o per ser practicant d'una modalitat en concret, tots els aficionats als esports d'hivern busquem o tenim un portal de referència. En aquest article desglossem les pàgines més interessants per estar ben informats de tot el que passa al món de la neu al llarg de tot l'any o al Pirineu en temporada.


Ja saps quins són els portals d’informació referents en esports d’hivern? Catalunya ha estat un país on els esports de neu, iniciats fa més de 100 anys, han gaudit de bona popularitat i un bon nombre de practicants. A l’Estat espanyol la informació dels esports d’hivern també ha gaudit, i gaudeix, de bona salut i són diverses les plataformes on ens hi podem informar de forma específica, especialitzada o sectorial. De fet el seu creixement a Internet ha estat important i sostingut. Intentaré relacionar quines són, al meu criteri, les 10 principals plataformes de difusió dels esports de neu en castellà i català.

1 - Nevasport.com , portal en castellà nascut a finals de 2001, especialitzat en esquí alpí. Se’l considera el referent del sector i ho és per la seva actualització diària, extensió territorial (dóna informació de tot el món) i per la llarga relació de col·laboradors. S’auto-defineix com a “espacio público abierto todo el año para los amantes del esquí y la nieve.”.
Disposa de 45.000 seguidors a Facebook i 11.500 a twitter, en dades de juny de 2016.

2 - Lugaresdenieve.com , portal en castellà nascut l’any 2012, especialitzat en turisme de neu, muntanya i aventura a tot el món. També publica informació amb actualització diària i a la vegada funciona com a blog del diari La Vanguardia. Ha experimentat un fort creixement en els darrers dos anys.
Disposa de 61.200 seguidors a Facebook i 6.800 a twitter, en dades de juny de 2016.

3 - Soloski.net , un dels primers del sector, nascut l’any 1997, ofereix actualització diària en temporada d’hivern però a l’estiu també es manté actiu amb menys regularitat. Informa de l’estat del pistes i  notícies del sector. 
Disposa de 5.200 seguidors a Facebook i 10.800 a twitter, en dades de juny de 2016.

4 - FCEH.cat , la web de la Federació catalana informa de les competicions de totes les modalitats esportives que integra, tant en neu com gel, i la seva activitat a l’hivern és diària, mentre que a l’estiu també publica periòdicament però no a diari. Recordem que aquesta federació va néixer l'any 1933 amb el nom de Federació Catalana d'Esquí.
Disposa de 5.549 seguidors a Facebook i 2.800 a twitter, en dades de juny de 2016.

5 - RFEDI.es és la web oficial de la Federació espanyola. Informació periòdica i continuada a l’hivern però no amb actualització diària.
Disposa de 5.200 seguidors a Facebook i 2.900 a twitter, en dades de juny de 2016.

6 -Solonieve.es , el pas recent d’un gegant del paper a internet, pertany al grup editorial Alesport, especialitzat en publicacions esportives.
Dades en xarxes socials: 9.300 seguidors a Facebook i 4.800 a twitter, en dades de juny de 2016.

7 - Desnivel.com , un altre gegant del paper que ja fa anys també va apostar per internet i amb molt d’èxit i és un dels referents dels esports de muntanya en castellà. No ofereix informació d’esquí alpí sinó d’esquí de muntanya. Informació diària sobre escalada, alpinisme, excursionisme i darrerament carreres de muntanya.
Dades en xarxes socials: 144.000 seguidors a Facebook i 103.800 a twitter, en dades de juny de 2016.

8 -FEEC.cat és la web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i si bé la seva temàtica central no són els esports de neu si que la seva informació sobre l’esquí de muntanya català i les raquetes de neu el converteix en un portal imprescindible per saber què es mou en aquests esports en els quals Catalunya és una potència mundial.
Dades en xarxes socials: 4.300 seguidors a Facebook i 14.600 a twitter, en dades de juny de 2016.

9 - Laneualdia.com versió digital de la revista de la Federació Catalana d’esports d’hivern. S’actualitza a diari en temporada de neu. No disposa d’extensió a Facebook ni Twitter.

10 - Turiski.es , un dels naixements a la xarxa més recents. Nascut el 2014 fa una selecció acurada i en certa manera alternativa o complementària a l’hora de publicar els seus continguts sobre esports de muntanya.
Dades en xarxes socials: 5.200 seguidors a Facebook i 550 a twitter, en dades de juny de 2016.

A part d’aquests deu desglossats aquí dalt no podem deixar de citar-nos, el Diaridelaneu.cat, però d’aquesta pàgina, en tot cas, deixo que sigueu els lectors qui hi poseu imaginació per fer la descripció i la ubicació en un rànking del que aquí s’ofereix. El nostre consell: gaudi-les totes i consulteu-les regularment.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny