Notícia

La vila olímpica de La Molina

El PDU Molina-Masella preveu un centre de premsa a Pista llarga

La vila olímpica de La Molina serà ubicada en aquests terrenys que fan la funció d'aparcament
La vila olímpica de La Molina serà ubicada en aquests terrenys que fan la funció d'aparcament Autor/a: Diaridelaneu.cat
No hi ha olimpíades d’hivern sense neu ni sense gel però tampoc sense vila olímpica. L’espai destinat a acollir la família olímpica és un dels elements més importants en uns jocs d’hivern com els que es podrien organitzar a La Molina i a Masella. El PDU d'aquestes dues estacions ja té redactat sobre plànols on s’ubicarà aquesta vila olímpica si finalment els jocs són concedits a la candidatura Barcelona-Pirineus 2026.

01-aparcaments-zona-edifici-telecabina-la-molina

L’actual aparcament de la zona del Bosquet, a tocar de l’edifici del telecabina, serà l’espai destinat a acollir els edificis i instal·lacions de la vila olímpica dels jocs. El disseny del conjunt és a dia d’avui una proposta bàsica però que ja reflecteix perfectament la ubicació dels edificis sobre el terreny i també el nombre de plantes que podrien tenir les vivendes destinades a acollir la família olímpica.

El projecte inicial contempla la construcció de les edificacions en la superfície que ara ocupa gairebé tot l’aparcament, unes 9 hectàrees que ja a dia davui estan qualificades com a urbanitzables. Limitaria en el seu lateral sud tocant gairebé la pista el Bosquet , la cinta Johan Cruyff i l’edifici telecabina, i pel lateral  nord ho faria amb la carretera que uneix La Molina amb Masella. Pel que fa als límits est i oest serien l’actual entrada a l’aparcament per la zona de l’edifici telecabina fins a la zona de bosc on s’hi ubica l’àrea del parc lúdic i d’aventura.

Una vila olímpica amb eix comercial i de serveis

La construcció de la vila olímpica permetria el desenvolupament d’una oferta d’allotjament complementària a l’actual, amb més comerç i serveis a peu de pista en unes edificacions que podrien arribar a un màxim de 4 plantes, més els respectius soterranis per a aparcaments. Està previst que aquesta vila olímpica pugui acollir a la vora de 3.500 persones.

Centre de premsa a Pista llarga

El projecte de vila olímpica que dibuixa el PDU Molina-Masella també preveu construir un centre de mitjans de comunicació de prop de 10.000 m2 i que s’emplaçaria en un recinte de caràcter temporal a la zona de la “Pista llarga”. Aquest centre ocuparia una posició central en relació als estadis de competició, com ara l’àrea freestyle d’Els Alabaus, la pista de bobsleight de l’estació de tren i l’estadi d’eslàlom i gegant de Comella-estadi o el de descens i super-gegants de Barcelona, a la muntanya de la Tosa. A més, el centre de premsa estaria connectat directament per telecabina amb l’estació de tren o amb Font Canaleta, espai on s’hi celebraran els trampolins per a les proves dels salts d’esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny