Notícia

Vallter a l'estiu: l'accés més còmode al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser

Vallter iniciarà les activitats d’estiu el 23 de juliol amb la posada en marxa del telecadira

Vallter iniciarà les activitats d’estiu el 23 de juliol. Vista de l'aparcament i telecadira al fons.
Vallter iniciarà les activitats d’estiu el 23 de juliol. Vista de l'aparcament i telecadira al fons. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Pujar amb telecadira fins a la cota 2.535 m., observar la badia de Roses des del mirador de la Costa Brava o conèixer el naixement del riu Ter són algunes de les activitats que oferirà l’estació setcasina aquest estiu. L’obertura del telecadira està prevista per al 23 de juliol i amb la seva posada en marxa l’accés a cims com el Bastiments (2.881 m.) o el Pic de la dona (2.705 m.) serà més còmode. Cal tenir present que des de fa pocs mesos l’estació de Vallter es troba plenament integrada dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser. En aquest article els lectors hi trobaran la relació d'activitats pròpies de l'estiu que tenen per escenari únic, per espectacular i còmode, l’estació de la Vall de Camprodon.


Vallter 2000 engegarà la temporada d’estiu el dia 23 de juliol i fins a l’11 de setembre, amb l’obertura del Telecadira de 10.00 a 15.00 h. El telecadira Jordi Pujol, amb sortida de la base de l’estació, ofereix un trajecte de 22 minuts on el visitant podrà gaudir de les millors vistes panoràmiques del cercle d’Ull de Ter. Un cop es deixa el Telecadira, a la cota 2.535 m, es pot visitar el naixement del riu Ter, el Mirador-balcó de la Costa Brava i l’antic refugi Ull de Ter.

El mirador de la Costa Brava

A la mateixa arribada del telecadira, s’ubica la cafeteria d’alçada Les Marmotes, una de  les més altes de Catalunya. L’estació d’esquí a l’estiu és, a la pràctica, un bon punt d’inici per a rutes de senderisme aptes per a adults i nens, de dificultat baixa-mitja. Des d'aquest punt es fàcil veure exemplars de la fauna de la zona, com ara els isards o les marmotes o endinsar-se en els paratges de gran bellesa que ofereix el recentment creat Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser. L’estació proporciona un mapa amb itineraris marcats i amb grau de dificultat i temps aproximat i, pels qui ho desitgin, és un bon punt d'inici per la mítica Travessa Ull de Ter-Núria.

Davant mateix de la Cafeteria Les Marmotes s'hi troba el mirador de la Costa Brava amb un plafó informatiu que, si el dia és clar, ens permet identificar la ciutat de Roses o la urbanització d'Empuriabrava i la silueta de la badia de Roses. Aquest mirador va ser inaugurat l'any passat i molt a prop també s'hi ha ubicat la webcam més espectacular del Pirineu, ja que és la única de tota la serralada que permet veure el mar com a teló de fons i la neu a primer terme.

Vallter, una de les “meques” del Ciclisme de carretera

La carretera d’accés a Vallter és una pujada de Port de Muntanya que qualsevol bon ciclista d’aquesta modalitat de carretera vol tenir en els seu currículum esportiu personal i són moltes les curses professionals o amateurs que finalitzen etapes o curses al Pla de Morens. Les típiques paelles del tram final sempre són espectaculars per la seva configuració i paisatge. Cal destacar també l’opció de la Ruta del Ter, a peu o amb bici.

Què és la Ruta del ter?

Es tracta d’una ruta cicloturística i senderista creada pel Consorci Alba-Ter que enllaça dos pols d’atracció turístics com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. Al llarg de tot el recorregut el cicloturista o senderista pot observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la ruta i, a la vegada, pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.

Aquest itinerari ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu Ter des del seu naixement, a Ulldeter (Setcases), a 2.200 metres, fins a la desembocadura a la Mediterrània, a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí-L’Estartit). És un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cinc sentits, fent ús de camins ja existents, i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, fauna, flora i paisatge. Bona part del curs del Ter s’inclou en la Xarxa Natura 2000.

Calendari d’esdeveniments Vallter 2000 estiu 2016

JUNY


• 25 de juny: Ultra Trail Ull de Ter (Setcases)

JULIOL

• 9 de juliol: Ter Bike Experience
AGOST

• 28 d’agost: Cursa la Marrana

SETEMBRE

• 100% Tondo
• 3 de setembre: Territori d’Isards Run

Restauració

A Vallter 2000 destaca la Cafeteria-Restaurant i botiga d’esports a la base de l’estació, situada al costat de l’aparcament i a prop de les activitats infantils. Els visitants hi poden tastar entrepans freds i calents, pizzes... i fer el vermut. És ideal per a les persones que volen fer un mos i continuar gaudint de totes les activitats de l’estació. Durant la temporada d’estiu, està obert al públic del 20 de juliol al 13 de setembre, de 9.00 a 17.30 h.

A més, també s’hi troba la Cafeteria Les Marmotes, a la cota 2.535 m, la qual és una de les cafeteries amb més altitud de Catalunya. Gràcies a la seva privilegiada ubicació, ofereix una panoràmica i unes vistes espectaculars. A l’estiu el servei de bar resta tancat, però hi ha instal·lat el mirador Balcó de la Costa Brava on es poden veure unes magnifiques vistes del territori fins al Mediterrani.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny