Notícia

Marc Pinsach venç al Trail Ulldeter

L'esquiador de Cassà de la Selva s'imposa en una de les seves primeres proves de la temporada de trail

Marc Pinsach venç al Trail Ulldeter
Marc Pinsach venç al Trail Ulldeter Autor/a: Diaridelaneu.cat
"Tant aquesta cursa com la Casamanya Extrem en què vaig participar la setmana passada em serveixen d'entrenament, de test, per agafar ritme i afrontar els veritables objectius de la temporada que arribaran al juliol i l'agost", explica Pinsach


Després de baixar dels esquís, posar-se les sabatilles i entrenar durant els últims mesos, Marc Pinsach ha arrencat la seva temporada de trail participant en les primeres carreres del curs. Aquest dissabte, el de Cassà de la Selva s'ha imposat amb autoritat en un Trail Ulldeter renovat i, el cap de setmana passat, va ser tercer en l'exigent quilòmetre vertical de la Casamanya Extrem que va guanyar Agustí Roc.
"La Casamanya va ser la primera cita de la temporada i em vaig quedar amb un bon regust de boca. A la primera part de la carrera vaig anar al costat d'Agustí Roc i Ferran Teixidó en el que va ser una bonica lluita. Després, vaig batallar per un podi que va estar molt ajustat", recorda.

Ahir, al Trail Ulldeter, Pinsach afrontava un repte de 30 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell acumulat amb sortida a les 8h del matí a Camprodon. En els 20 primers quilòmetres, el grup hauria de pujar a Les Roquesblanques, La Pedra dels Tres Bisbats o el Pèl de Ca, amb el punt més alt al mirador de Mont-roig, a 1.950m d'alçada.
"La cursa ha anat força bé. Em feia una mica de por perquè els últims 8-10 quilòmetres eren una zona de tobogans en els que si vens amb força pots fer molta feina però si vas tocat et pots enfonsar i amb la calor que es preveia era un dels interrogants de la prova . M'he guardat una mica per aquest final i he pogut mantenir el mateix ritme que tenia a la primera pujada. A més, els rivals s'han anat despenjant a poc a poc i jo m'he sentit bé", analitza Pinsach.

El de Cassà de la Selva ha completat els 30 quilòmetres en 2:47:34, amb més de 8 minuts d'avantatge respecte a Marc Pérez que ha estat segon i Miki Solé, tercer. "Tant aquesta cursa com la Casamanya Extrem en què vaig participar la setmana passada em serveixen d'entrenament, de test, per agafar ritme i afrontar els veritables objectius de la temporada que arribaran al juliol i l’agost. La d'avui ha estat una bona cursa, un bon entrenament, en un recorregut bonic, amb molts prats i una zona final al costat del riu que t’exigia córrer bé en pla més que pujar ràpid en muntanya", conclou.

Després d'aquestes dues primeres proves del curs, a les quals Pinsach acudia amb l'objectiu de sumar quilòmetres i ritme de competició, el de Cassà de la Selva seguirà treballant per afrontar amb garanties els reptes que vindran en els mesos de juliol i agost.

RESULTATS
1. Marc Pinsach. 2:47:34
2. Marc Pérez. 2:55:37
3. Miki Solé. 2:56:58

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


51%

76 vots